Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sanna Marinin fetapiirakka

Testasimme Sanna Marinin fetapiirakan, joka on suorastaan nerokas. Siinä on lähes kilo kasviksia ja aikaa valmistamiseen menee vain 40 minuuttia. Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa Sanna Marin ja Maria herkuttelivat fetapiirakalla. Pääministeri sai piirakasta niin paljon kyselyjä, että päätti julkaista piirakan ohjeen Instagramin story-puolella. Helppo piirakka tehdään kaupan valmiiseen piirakkapohjaan ja siihen upotetaan valtava määrä kasviksia. Feta on piirakassa vain mausteena. Testaa herkullinen piirakka itse, tällä ohjeella onnistut!

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8 annosta

Ainekset

Sanna Marinin fetapiirakka

  • 1 (380 g) valmis suolainen piirakkapohja

Täyte

  • 100  g kevätsipulia (tai keltasipulia saman verran)
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
  • 1 (300 g) kesäkurpitsa
  • 100 g punaista paprikaa

Mausteet

  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl paprikajauhetta

Muna-maito

  • 1 dl maitoa
  • 1 kananmuna

Juustot

  • 150 g fetajuustoa
  • 50 g juustoraastetta esim. emmentalia

Valmistusohje

Fetapiirakka Sanna Marinin ohjeella leivotaan helposti näin:

  1. Sulata 380 gramman kokoinen valmispiirakkapohja huoneenlämmössä. Painele piirakkapohja pyöreän piirasvuoan (halkaisija 21–23 cm) tai irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Hienonna 100 grammaa kevätsipulia ja yksi valkosipuli. Kuullota niitä ruokaöljyssä pannulla.
  3. Puolita 250 grammaa kirsikkatomaatteja neljään osaan. Pilko 100 gramaa paprikaa noin sentin neliöiksi. Kuutioi 300 gramman kokoinen kesäkurpitsa saman kokoiseksi kuutioksi. Lisää kasvikset pannulle ja jatka kuullotusta vielä viisi minuuttia.
  4. Mausta kasvisseos teelusikallisella suolaa, neljäsosateelusikallisella rouhittua mustapippuria ja teelusikallisella paprikajauhetta. Sekoita hyvin. Kaada kasvisseos piirakkapohjan päälle.
  5. Kuutioi 150 grammaa fetajuustoa ja ripottele se kasvisten päälle.
  6. Sekoita yksi desi maitoa ja yksi kananmuna kevyesti haarukalla sekaisin. Kaada seos piiraan täytteen päälle. Ripottele päälle noin 50 grammaa juustoraastetta. Nosta fetapiirakka uuniin. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20–30 minuuttia. Jäähdytä ennen syömistä.
  • Sanna Marinin fetapiirakka on leivottu Sanna Marinin Instagramissa 18.10.2021 julkaistun kuvaohjeen mukaan.

Lue myös: Fetapiirakka on suolainen herkkutarjottava – kurkkaa Kotilieden suosituimmat ohjeet

Lue myös Anna.fi: Anni Hautalan uunifeta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sanna Marinin fetapiirakka

soossi master

onko piirakkaan olemassa mitään soossia?

aija.koppanen@gmail.com

Oleoleon tehnyt tänään, mahtavan ruokaisa ja hyvä fetapiirakka, tein kluteenittomana ja valmispohja ! ❤

Sanna

1dl maitoa, vaan 🙄

Osaan minäkin leipoa!!!

Mikä tässä feta piirakassa on niin Erikoista? Minä olen kyllä leiponut jo vuosia samanlaista feta piirakkaa ja parempiakin kuin tämä.kaikki tuon tietää ja osaa leipoa valmiista taikinasta!! Voi sen leipoa itsekin pohjan!

Minä vaan

Älkää olko aina niin negatiivisia

Riittuli

Just niin!

Miia

No tämä oli sentään itse Sanna Marinin piirakka.

Marketta

Leivoin itsekin eilen tätä piirakkaa ja kyllä oli hyvää!!Tein itse pohjan kun kaupasta oli valmis pohjat loppuneet!Ehkä muutkin oli leiponeet!Antakaa meidän nauttia tästäkin leivonnaisesta kun haluamme kokeilla uutta!Älkää pilatko leipojan riemua te joka paikan osaajat!

Hieho

Liekkö Sannan piirakka tämäkään!! Roomaakaan ei rakennettu päivässä!!

Merja

Piirakka on mainio👍
Muutamat kommentit vastaavasti luokattoman ala-arvoisia ja kateellisia🧙‍♀️

Tintti

Samaa mieltä kanssasi. Kateellisia ja ilkeitä ihmisiä joiden pitää aina kommentoida negatiivisesti. Aion kokeilla 😃

Tintti

Samaa mieltä kanssasi. Kateellisia ja ilkeitä ihmisiä joiden pitää aina kommentoida negatiivisesti. Aion kokeilla 😃

Torvelo

Kyllä jäi raa’aksi tällä ohjeella. Liekö kiertsikalla tehty ja unohtunut mainita?

Höpöhöpö

No ei voi tietenkään oikeasti toimia kun siinä on järkyttävästi rehukurpitsaa! Jätä rehujurpitsa pois ja tilalle oikeaa juustoa, niin ehkä toimiikin.

at

oli kiva kuva pääministeristä, ja vielaä maukas piirakka mukaan

Kurpitsa

Todella maukas tuli! Tein valmispohjaan ja paistoin 30min (ei kiertoilma) ja oli hyvä. Teen varmasti jatkossakin.

Outi

Tein pohjan rahka-voitaikinasts. Lisäsin vähän valkosipulin määrää ja fetaa 200g. Päälle mustaleimaraastetta. Hyvää tuli!

LeipuriHiiva

Itsellä piirakka vielä uunissa. Huomasin, että paprikajauhe oli kaapista loppu ja oivalsin laittaa Capsicum annuum -sukuisen paprikakasvilajikkeen hedelmäjauhetta. Tein piirakasta laktoosittoman version, koska muuten peräpäästä kuuluu 🙂

Sinun täytyy kommentoidaksesi.