
Savuporokeitto
Savuporokeitto on samettinen sosekeitto, joka valmistuu nopeasti myös arki-iltana. Täyteläisen maun salaisuus piilee sulatejuustossa. Kylmäsavuporo ja sulatejuusto ovat klassinen ja vastustamaton makupari.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Munaton
Ainekset
Savuporokeitto
- 1 sipuli
- 400 g porkkanoita
- 200 g palsternakkaa
- 100 g juuriselleriä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 l vettä
- 1 lihaliemikuutio
- 1 laakerinlehti
- 250 g sulatejuustoa
- 100 g kylmäsavupororouhetta
- ¼ tl mustapippuria
Tarjoiluun
- 50 g kylmäsavupororouhetta
- 4 oksaa tuoretta timjamia
Valmistusohje
Savuporokeitto valmistuu helposti näin:
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja paloittele 400 grammaa porkkanoita, 200 grammaa palsternakkaa ja sata grammaa juuriselleriä.
- Kuullota sipuli öljyssä kattilassa. Lisää porkkanat, palsternakka ja juuriselleri. Paista vielä pari minuuttia. Lisää litra vettä, lihaliemikuutio ja laakerinlehti. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Poista laakerinlehti.
- Lisää joukkoon 250 grammaa paloiteltua sulatejuustoa ja soseuta keitto. Mausta 1/4 teelusikallisella mustapippuria. Kuumenna. Lisää lopuksi 100 grammaa savupororouhetta.
- Jaa keitto kulhoihin ja viimeistele savupororouheella sekä tuoreella timjamilla.
Vinkki! Tarjoa savuporokeitto tuoreiden sämpylöiden kera.
Lue myös Anna.fi: Paahtunut kasvissose-porokeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Savuporokeitto