Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Savuporovoileipäkakku

Savuporovoileipäkakku sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon. Maukas porotäyte saa seurakseen mehevän parmesaanijuustotäytteen.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Savuporovoileipäkakku, pohja

  • 1 pkt (500 g) gluteenittomia paahtoleipäviipaleita (pakaste)

Kostutus

  • 1 ½ dl maitoa

Lihatäyte

  • 150 g kylmäsavustettua poronpaistia viipaleina
  • ½ kurkkua
  • 1 pieni punainen paprika
  • 4 pientä kiinteää herkkukurkkua
  • 200 g valkosipulituorejuustoa
  • 50 g ranskankermaa

Parmesaanitäyte

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 150 g ranskankermaa
  • 1 ps (70 g) parmesaanijuustoraastetta
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria

Kuorrutus

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 200 g ranskankermaa

Koristelu

  • 1 dl lehtipersiljaa
  • 50 g kylmäsavustettua poronpaistia viipaleina
  • ½ kurkkua
  • ½ hunaja- tai galiamelonia
  • 1 dl pieniä rucolanversoja

Valmistusohje

Savuporovoileipäkakku valmistuu helposti näin:

  1. Hienonna lihatäytteen leikkeleet eli 150 grammaa kylmäsavustettua poropaistia pieneksi rouheeksi. Leikkaa sentin paksuinen viipale kurkun pitkästä sivusta. Koverra kurkun sisäosasta meloniraudalla noin 10 palloa koristeeksi ja nosta ne rasiaan kylmään koristelua odottamaan. Leikkaa loppu kurkku, pieni punainen paprika ja neljä pientä kiinteää herkkukurkkua pieniksi kuutioiksi. Notkista 200 grammaa valkosipulituorejuustoa kulhossa ja sekoita joukkoon 50 grammaa ranskankermaa, hienonnettu liharouhe ja vihanneskuutiot.
  2. Valmista parmesaanitäyte. Notkista 200 grammaa maustamatonta tuorejuustoa, sekoita joukkoon 150 grammaa ranskankermaa, pussi eli 70 grammaa parmesaaniraastetta ja neljäsosa teelusikallinen rouhittua mustapippuria. Sekoita ainekset huolella.
  3. Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija noin 23 cm) kelmulla. Leikkaa paketti eli 500 grammaa gluteenittomia paahtoleipäviipaleita ohuelti kuorettomiksi. Säästä osa reunoista täyttöä varten. Kostuta leikkuulaudalla kuusi leipäviipaletta pullasudin avulla maidolla. Puolita leivät ja nosta pystyyn kakkuvuoan reunoille. Puolita loput leivät kantapaloineen kolmioiksi ja kokoa pohjakerros palapelin tavoin säästäen kantapalat pintakerrokseen. Kostuta leivät maidolla ja levitä päälle lihatäyte.
  4. Kokoa välikerros leipäviipaleista ja kostuta. Levitä päälle parmesaanitäyte. Levitä loput leipäviipaleet pintakerrokseksi ja kostuta pinta huolella. Pienet kolot eivät haittaa, koska kakku kumotaan. Voit myös tilkitä kakun pintakolot leivän reunapaloilla. Peitä kakku kelmulla ja nosta painoksi esim. lautanen. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa yön yli.
  5. Kumoa voileipäkakku tarjoiluvadille. Vatkaa 200 grammaa ranskankermaa ja 200 grammaa maustamatonta tuorejuustoa kovaksi vaahdoksi. Jos haluat pursottaa koristeet kakun pinnalle, nosta 11⁄2 dl kuorrutusta pursotinpussiin. Levitä loppu kuorrutus kakun pintaan ja reunoille. Siisti tarjoiluvadin reunat. Leikkaa pursotinpussin kärkeen pieni reikä ja pursota helminauhamaisesti koristeet kakun pinnalle.
  6. Hienonna 50 grammaa savuporoa koristerouheeksi. Ota puolikas hunaja- tai galiameloni. Poista melonista siemenet ja koverra meloniraudalla palloja. Nosta meloni- ja kurkkupallot hetkeksi talouspaperin päälle kuivahtamaan. Koristele savuporovoileipäkakku liharouheella, meloni- ja kurkkupalloilla sekä pienillä versoilla.

Vinkki! Upea ilmestys on myös porovoileipäkakku.

savuporovoileipäkakku

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 11/2023.

Lue myös Anna.fi: Suolainen kääretorttu porotäytteellä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Savuporovoileipäkakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.