Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sekoitettu voitaikina

Sekoitettu voitaikina valmistuu perinteistä voitaikinaa helpommin. Taikinasta paistat maukkaat tortut ja muut tutut voitaikinaleivonnaiset. Taikinaan saa lehtevyyttä, jos sitä jääkaappilevon jälkeen kaulii 2–3 kertaa kaaviloidun taikinan tyyliin käännellen. Lopputulosta parantaa, jos jokaisen kaulimiskerran välillä malttaa antaa taikinan levätä jääkaapissa. Myös leivonnaisten maulle ja rakenteelle tekee hyvää, jos niitä pitää raakoina jääkaapissa vähintään puoli tuntia ennen paistamista.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
15  annosta

Ainekset

Sekoitettu voitaikina

  • 150 g voita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • n. 1 rkl vettä

Valmistusohje

Sekoitettu voitaikina leivotaan helposti näin:

1. Nypi 150 grammaa hieman pehmennyttä voita ja neljä desilitraa vehnäjauhoja keskenään tasarakeiseksi seokseksi. Lisää noin yksi ruokalusikallinen vettä ja muotoile taikinaksi. Kääri sekoitettu voitaikina kelmuun ja nosta jääkaappiin tekeytymään noin 30 minuutiksi.

2. Voit leipoa sekoitetun voitaikinan leivonnaisiksi jääkaappilevon jälkeen. Jos haluat taikinaan lehtevyyttä, niin kauli sitä seuraavasti: kauli taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Taita levy ensin poikittain ja sitten pitkittäin. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.

3. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi ja taita kolmin kerroin. Nosta jälleen jääkaappiin puoleksi tunniksi.

4. Kauli vielä kerran ja taita kolmin kerroin. Nosta jääkaappiin tekeytymään.

5. Leivo sekoitettu voitaikina leivonnaisiksi ja nosta ne vielä leivonnaisina kelmulla peiteltynä jääkaappiin puoleksi tunniksi ennen paistamista.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2021.

Lue myös: Voitaikina, lehtitaikina vai torttutaikina – näin valitset oikean valmistaikinan leivonnaisiin

Lue myös Anna.fi: Helppo suolainen piirakka valmistaikinasta ja muut vikkelästi valmiit herkut – 5 makeaa ja 5 suolaista leivonnaista, jotka valmistuvat vaivatta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sekoitettu voitaikina

Sinun täytyy kommentoidaksesi.