Sheivattu ruusukaalisalaatti Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sheivattu ruusukaalisalaatti

Rakastu ruusukaaliin! Tässä uudenlaisessa ruusukaalisalaatissa kasvis leikataan ohuenohueksi. Makupaloiksi kaalin kaveriksi sekoitetaan kuivattua karpaloa, pähkinää ja juustoa. Tarjoa vihreän salaatin sijaan tai liharuokien kumppanina.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4 annosta

Ainekset

Sheivattu ruusukaalisalaatti:

  • 1 dl hasselpähkinöitä
  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ tl sormisuolaa
  • ½ tl mustapippuria myllystä
  • 1 tl sokeria
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 400 g ruusukaalia
  • ¾ dl oliiviöljyä
  • 1 ½ dl kuivattuja karpaloita
  • 1 ½ dl parmesaanijuustolastuja

Valmistusohje

1. Paahda yksi desilitra hasselpähkinöitä kuivalla, kuumalla pannulla muutama minuutti. Laita sivuun jäähtymään. Rouhi pähkinät.

2. Kuori yksi salottisipuli ja yksi valkosipulinkynsi. Leikkaa salotti ohuenohuiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipuli. Laita ne kulhoon. Lisää puoli teelusikallista sormisuolaa, puoli teelusikallista mustapippuria myllystä, yksi teelusikallinen sokeria ja kolme ruokalusikallista sitruunamehua. Anna maustua noin viisi minuuttia.

3. Viipaloi 400 grammaa ruusukaaleja ohuenohuiksi paloiksi. Lisää joukkoon sipulit nesteineen ja 3/4 desilitraa oliiviöljyä. Lisää 1 1/2 desilitraa kuivattuja karpaloita ja 1 1/2 desilitraa parmesaanijuustoastuja sekä hasselpähkinät. Tarjoa salaatti esimerkiksi liha- tai broileriruokien lisukkeena tai osana alkupalapöytää.

Vinkki: Lisää salaattiin paistettua broileria tai rapeaksi paahdettua pekonia.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/19.

Katso myös: Herkuttele ruusukaalilla – katso maukkaat ohjeet


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sheivattu ruusukaalisalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.