Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sienikaakao

Sienikaakao on umamipommi, joka koukuttaa! Kuuman juoman maustamiseen sopivat aromikkaat kuivatut sienet, kuten sikurirouskut, tatit tai kantarellit. Yllättävää yhdistelmää on ihan pakko kokeilla.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
2  annosta

Ainekset

Sienikaakao

  • ½ l maitoa tai maitojuomaa
  • 10 g kuivattuja metsäsieniä esim. sikurrouskua, kantarellia tai tattia
  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta

Päälle

  • 1 dl vatkattua kermavaahtoa
  • ¼ tl kanelia

Valmistusohje

Katso videolta, miten sienikaakao valmistetaan:

Sienikaakao valmistuu helposti näin:

  1. Mittaa kattilaan puoli litraa maitoa tai maitojuomaa. Videolla kaakao tehdään kookosmaitojuomaan.
  2. Sekoita joukkoon noin 10 grammaa kuivattuja metsäsieniä esimerkiksi kantarelleja, sikurirouskuja tai tatteja. Voit laittaa enemmänkin, jos haluat.
  3. Kuumenna ja sekoita pari minuuttia liedellä. Ota kattila pois liedeltä ja anna hautua noin vartti.
  4. Lisää kaksi ruokalusikallista tummaa kaakaojauhetta, sekoita ja kuumenna.
  5. Siivilöi kaakao mukeihin.
  6. Mausta vaahterasiirapilla, sokerilla tai hunajalla. Älä käytä hunajaa, jos haluat vegaanisen juoman.
  7. Lusikoi päälle halutessasi kermavaahtoa ja ripottele päälle kanelia. Käytä kasviskermavaahtoa jos haluat täysin vegaanin juoman.

Vinkki! Ceyloninkanelia vai kassiakanelia? Ceyloninkanelissa on paljon vähemmän myrkyllistä kumariinia.

Sienikaakao
Sienikaakao on hauska ja erilainen kuuma juoma, jonka maku yllättää positiivisesti. © Sanna Mansikkamäki

Lue myös Anna.fi: Kuivatut sienet sopivat monenlaiseen kokkailuun


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sienikaakao

Sinun täytyy kommentoidaksesi.