Sienikaakao
Sienikaakao on umamipommi, joka koukuttaa! Kuuman juoman maustamiseen sopivat aromikkaat kuivatut sienet, kuten sikurirouskut, tatit tai kantarellit. Yllättävää yhdistelmää on ihan pakko kokeilla.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 2 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Sienikaakao
- ½ l maitoa tai maitojuomaa
- 10 g kuivattuja metsäsieniä esim. sikurrouskua, kantarellia tai tattia
- 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
Päälle
- 1 dl vatkattua kermavaahtoa
- ¼ tl kanelia
Valmistusohje
Katso videolta, miten sienikaakao valmistetaan:
Sienikaakao valmistuu helposti näin:
- Mittaa kattilaan puoli litraa maitoa tai maitojuomaa. Videolla kaakao tehdään kookosmaitojuomaan.
- Sekoita joukkoon noin 10 grammaa kuivattuja metsäsieniä esimerkiksi kantarelleja, sikurirouskuja tai tatteja. Voit laittaa enemmänkin, jos haluat.
- Kuumenna ja sekoita pari minuuttia liedellä. Ota kattila pois liedeltä ja anna hautua noin vartti.
- Lisää kaksi ruokalusikallista tummaa kaakaojauhetta, sekoita ja kuumenna.
- Siivilöi kaakao mukeihin.
- Mausta vaahterasiirapilla, sokerilla tai hunajalla. Älä käytä hunajaa, jos haluat vegaanisen juoman.
- Lusikoi päälle halutessasi kermavaahtoa ja ripottele päälle kanelia. Käytä kasviskermavaahtoa jos haluat täysin vegaanin juoman.
Vinkki! Ceyloninkanelia vai kassiakanelia? Ceyloninkanelissa on paljon vähemmän myrkyllistä kumariinia.
Lue myös Anna.fi: Kuivatut sienet sopivat monenlaiseen kokkailuun
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sienikaakao