
Sienikakkupohja
Sienikakkupohja valmistuu sokerikakkupohjan ohjetta mukaillen. Kuuma vesi sekoitetaan muna-sokerivaahdon joukkoon, jolloin kakkupohjasta tulee ihanan kuohkea ja siemimäisen ilmava.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
Ainekset
Sienikakkupohja
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1 dl vettä
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 ½ tl leivinjauhetta
Vuokaan
- 1 rkl voita tai margariinia
- ½ dl korppujauhoja
Valmistusohje
Sienikakkupohja leivotaan helposti näin:
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 24 cm:n kokoisen irtopohjavuoan pohjalle. Voitele ja korppujauhota reunat.
- Sekoita keskenään kolme desilitraa vehnäjauhoja ja puolitoista teelusikallista leivinjauhetta.
- Vatkaa neljä huoneenlämpöistä kananmuna ja kaksi desilitraa sokeria vaaleaksi, paksuksi vaahdoksi.
- Kuumenna desilitra vettä kiehuvaksi. Lisää se muna-sokerivaahtoon vähitellen samalla voimakkaasti vatkaten.
- Lisää kuivat aineet siivilän läpi vaahdon joukkoon varovasti nostellen.
- Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla 35 min tai kunnes kakkupohja on kypsä. Kokeile kakun kypsyyttä cocktailtikulla kakun keskeltä: kakku on kypsää kun taikinaa ei tartu tikkuun.
- Anna kakkpohjan jäähtyä vuoassa 10 minuuttia. Kumoa sienikakkupohja sitten kakkuritilän päälle jäähtymään.
Lue myös: Täytekakku kruunaa pienen ja ison juhlan – näillä neuvoilla leivot täydellisen kakun!
Lue myös Anna.fi: 9 x upea täytekakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sienikakkupohja
kuka oot poop
oikeesti poopp