Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sieni-poropiirakka

Sieni-poropiirakka on mehevä piiras, joka maistuu vihersalaatin kanssa. Maukkaaseen pohjaan tulee kaurahiutaleita ja hiivaleipäjauhoja.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

pohja:

  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl hiivaleipäjauhoja
  • 75 g margariinia
  • 1 dl porkkanaraastetta
  • ½ dl maitoa

täyte:

  • 1 dl juustoraastetta
  • 200 g herkkusieniä tai tatteja
  • 50 g savuporoa

päällys:

  • 2 dl kermaviiliä
  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 kananmunaa
  • ½ tl maustepippuria
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

Sieni-poropiirakka leivotaan näin helposti:Sieniporopiirakka

  1. Sekoita kaurahiutaleet ja vehnäjauhot. Nypi margariini sekaan. Lisää porkkanaraaste ja maito.
  2. Taputtele taikina piirakkavuokaan. Levitä pohjalle juustoraaste.
  3. Silppua sienet ja suikaloi savuporo. Levitä ne juustoraasteen päälle. Sekoita kermaviili, ranskankerma, kananmunat ja mausteeksi vähän maustepippuria ja suolaa. Kaada se piirakan päälle. Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia.

Vinkki: Tarjoa sieni-poropiirakka vihersalaatin kanssa vaikkapa iltapalana.

Lue myös Anna.fi: Näin leivotaan kantarelli-sinihomejuustopiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sieni-poropiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.