Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Silakkapizza

Silakkapizza yhdistää suven suloisimmat maut: silakat tai sillit, uudet perunat ja hölskykurkut. Osa täytteistä lisätään vasta paiston jälkeen. Tähän pizzaan rakastut!

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Silakkapizza, pohja

  • 1 annos valmista pizzataikinaa (esim. Lidlin pizzapohja pellille)

Silakkapizza, täyte

  • ½ prk (à 150 g) ranskankermaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • 6 pientä uutta perunaa
  • 200 g silakkafileitä tai 100 g silliä
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria

Hölskykurkut

  • 2 avomaankurkkua
  • 4 rkl tilliä
  • 4 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 tl sokeria
  • ½ tl suolaa

Viimeistelyyn

  • 50 g mätiä
  • hölskykurkkuja
  • ¼ tl sormisuolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

Silakkapizza tehdään helposti näin:

1. Sekoita puolikkaaseen purkkiin ranskankermaa teelusikallinen suolaa ja puolikkaan sitruunan raastettu kuori.

2. Levitä pizzapohja leivinpaperin päälle ja voitele pinta ranskankermalla.

3. Leikkaa kuusi uutta perunaa ohuen ohuiksi viipaleiksi. Ne käytetään pizzaan raakana. Voit käyttää myös keitettyjä perunoita.

4. Asettele pizzan päälle perunaviipaleet ja 200 grammaa silakkafileitä tai sata grammaa silliä nahkapuoli ylöspäin. Rouhi päälle 1/4 teelusikallinen mustapippuria.

5. Paista silakkapizza 220 asteessa 10–15 minuuttia.

6. Viipaloi kaksi avomaankurkkua ja hölskytä ne sekä neljä ruokalusikallista valkoviinietikkaa, kaksi teelusikallista sokeria ja puoli teelusikallista suolaa purkissa.

7. Nosta paistunut silakkapizza uunista ja asettele päälle 50 grammaa mätiä, hölskykurkut, 1/4 teelusikallista suolaa ja pirskottele pizzan pinnalle lopuksi kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 13/2022.

Lue myös: Herkutellaan silakalla – poimi parhaat ohjeet

Lue myös Anna.fi: Tee täydellinen pizza: vinkit parhaaseen pizzataikinaan ja täytteisiin


Kommentoi

Kommentoi juttua: Silakkapizza

Sinun täytyy kommentoidaksesi.