Sipuli-anjovispiiraat eli pissaladiére-piiraat

Sipuli-anjovispiiraat eli pissaladiére-piiraat 

60+
min
12 annosta
yli 60 min
Nämä sormitarjottavat ovat saaneet innoituksensa eteläranskalaisesta pissaladiére-piiraasta ja kreikkalaisesta filo-taikinasta. Ne ovat mitä mainiointa cocktailtarjottavaa kuohu- tai roseeviinin kanssa.

Ainekset

Pohja

6 arkkia filo-taikinaa
1/2 dl sulatettua voita tai oliiviöljyä

Täyte

1 kg keltasipulia
1 solo-valkosipulinkynsi
2 makeaa suippopaprikaa
1/2 dl oliiviöljyä
1 rkl muscavado- tai fariinisokeria
1 rkl valkoista balsamicoa
1- 1 1/2 rkl silputtua, tuoretta timjamia
1 tl sormisuolaa
mustapippuria myllystä
1 tlk anjovisfileitä
1 dl kivettömiä, mustia oliiveja

Valmistusohje

 

  1. Tee täyte. Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipulit. suikaloi paprikat. Kuullota sipuleita öljyssä miedolla lämmöllä, kunnes ne pehmenevät. Lisää mukaan paprikat, sokeri ja etikka. Jatka kuullottamista noin puoli tuntia, kunnes sipuli alkaa karamellisoitua. Älä ruskista.
  2.  Lisää lopuksi mukaan hienonnettu timjami ja mausta suolalla ja pippurilla. Pieni loraus anjovisten öljyä antaa myös hyvää makua sipulille.
  3. Tee piiraat (silikonisessa) muffinivuoassa. Levitä filo-arkki pellin päälle, voitele voisulalla tai öljyllä ja painele taikinaa niin, että se uppoaa vuoan koloihin. Tee kaksi seuraavaa kerrosta samoin.
  4. Lusikoi sipulitäytettä koloihin ja asettele oliivit ja anjovisfileet päälle. Jaa taikinalevy veitsellä paloiksi ja rypyttele reunat piiraiden päälle. Voitele reunat voilla tai öljyllä.
  5. Paista piiraita uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15-20 minuuttia tai siihen asti, kunnes taikinan reunat ovat saaneet väriä.

Tunnisteet

Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
21.11.2017
Tiina Rantanen