Sipuli-anjovispiiraat eli pissaladiére-piiraat
Nämä sormitarjottavat ovat saaneet innoituksensa eteläranskalaisesta pissaladiére-piiraasta ja kreikkalaisesta filo-taikinasta. Ne ovat mitä mainiointa pikkupurtavaa tai cocktailtarjottavaa kuohu- tai roseeviinin kanssa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Pohja
- 6 arkkia filo-taikinaa
- ½ dl sulatettua voita tai oliiviöljyä
Täyte
- 1 kg keltasipulia
- 1 solo-valkosipulinkynsi
- 2 makeaa suippopaprikaa
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 rkl muscavado- tai fariinisokeria
- 1 rkl valkoista balsamicoa
- 1- 1 ½ rkl silputtua, tuoretta timjamia
- 1 tl sormisuolaa
- mustapippuria myllystä
- 1 tlk anjovisfileitä
- 1 dl kivettömiä, mustia oliiveja
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sipuli-anjovispiiraat eli pissaladiére-piiraat