
Siskonmakkara-uunimunakas
Uunimunakas on halpa ja maistuva välipala tai kevyt lounas. Sen päälle voi lisätä täytteeksi makkaraa tai kasviksia oman maun mukaan. Tässä siskonmakkarat ovat maustettu upeasti paprikalla ja munakastaikinassa on myös pinaattia. Mikä makoisa ja edullinen välipala!
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kevyt
Ainekset
Siskonmakkara-uunimunakas
- 250 g siskonmakkaroita
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 tl paprikajauhetta
- 2 tl yrttimausteseosta
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl suolaa
- 12 kananmunaa
- 200 g pakastepinaattia tai lehtikaalia
- 250 g tomaattia kuutioituna
- 100 g juustoraastetta
Valmistusohje
Siskonmakkara-uunimunakas tehdään helposti näin:
- Kuumenna pannu ja lisää kaksi ruokalusikallista rypsiöljyä pannulle. Pullauta 250 grammaa siskonmakkaroita kuorestaan pannulle pyörylöiksi. Paista ne ruskeiksi. Mausta makkarat kahdella teelusikallisella paprikaa, kahdella teelusikallisella yrttimausteseosta, yksi neljäsosa teelusikallisella rouhittua mustapippuria ja teelusikallisella suolaa. Paista minuutti mausteiden kanssa ja siirrä sivuun odottamaan.
- Sekoita kulhossa 12 kananmunasta rakenne rikki kevyesti haarukalla. Sulata 200 grammaa pinaattia ja puristele siitä nesteet pois. Lisää pinaatti kananmunien joukkoon.
- Kaada munaseos uunipellille leivinpaperin päälle. Lisää päälle siskonmakkarat.
- Pilko 250 grammaa tomaatteja kuutioiksi. Lisää tomaattikuutiot munakkaan päälle.
- Ripottele päälle 100 grammaa juustoraastetta. Paista siskonmakkara-uunimunakas 200 asteessa 13–15 minuuttia.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 10/2022.
Lue myös Anna.fi: Mausteinen shakshuka, lempeä uunimunakas ja 5 muuta nopeaa ja edullista ruokaa kananmunasta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Siskonmakkara-uunimunakas