Sitruunainen mustikkatorttu
- Kasvis
Ainekset
pohjataikina:
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 ½ dl sokeria
- 125 g voita tai margariinia
- 2 rkl vettä
- 1 keltuainen
täyte:
- 2 dl vettä
- 3 rkl Maizena-maissitärkkelysjauhoa
- 1 dl sokeria
- 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
- 50 g voita
- 2 keltuaista
pinnalle:
- 5-10 dl mustikoita
- ½-1 dl musta- tai punaherukkahyytelöä
Valmistusohje
- Mittaa ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä taikinaksi tai nypi jauhot, sokeri ja voi muruiseksi seokseksi ja lisää keskenään sekoitetut kylmä vesi ja keltuainen nopeasti joukkoon. Kääri taikina kelmuun ja anna jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
- Ota taikina jääkaapista puolisen tuntia ennen leipomista. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli taikina ja painele se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Muovaa foliosta panta ja tue taikinareunat pannalla. Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Poista foliopanta ja paista vielä noin 5 minuuttia.
- Mittaa vesi, maissijauho, sokeri ja hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen kiehuvaksi. Lisää lopuksi voi ja keltuaiset.
- Kaada sitruunakiisseli piirakkapohjalle. Anna jäähtyä.
- Kaada mustikoita joko piirakan reunoille, jolloin kauniin keltainen sitruunakiisseli jää näkyviin tai runsaasti, jolloin mustikat peittävät koko pinnan. Pensasmustikoiden joukkoon voi sekoittaa herukkahyytelöä, mikä antaa mustikoille metsämustikkamaista hapokkuutta.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sitruunainen mustikkatorttu