Reseptit

Sitruunainen mustikkatorttu

Ainekset

pohjataikina:

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl sokeria
  • 125 g voita tai margariinia
  • 2 rkl vettä
  • 1 keltuainen

täyte:

  • 2 dl vettä
  • 3 rkl Maizena-maissitärkkelysjauhoa
  • 1 dl sokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 50 g voita
  • 2 keltuaista

pinnalle:

  • 5-10 dl mustikoita
  • ½-1 dl musta- tai punaherukkahyytelöä

Valmistusohje

Sitruunainen mustikkatorttu

 

  1. Mittaa ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä taikinaksi tai nypi jauhot, sokeri ja voi muruiseksi seokseksi ja lisää keskenään sekoitetut kylmä vesi ja keltuainen nopeasti joukkoon. Kääri taikina kelmuun ja anna jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
  2. Ota taikina jääkaapista puolisen tuntia ennen leipomista. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli taikina ja painele se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Muovaa foliosta panta ja tue taikinareunat pannalla. Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Poista foliopanta ja paista vielä noin 5 minuuttia.
  3. Mittaa vesi, maissijauho, sokeri ja hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen kiehuvaksi. Lisää lopuksi voi ja keltuaiset.
  4. Kaada sitruunakiisseli piirakkapohjalle. Anna jäähtyä.
  5. Kaada mustikoita joko piirakan reunoille, jolloin kauniin keltainen sitruunakiisseli jää näkyviin tai runsaasti, jolloin mustikat peittävät koko pinnan. Pensasmustikoiden joukkoon voi sekoittaa herukkahyytelöä, mikä antaa mustikoille metsämustikkamaista hapokkuutta.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Sitruunainen mustikkatorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.