Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Marenkipesät

Marenkipesät täytetään tuoreilla mustikoilla ja kinuskikermalla. Kesän ihanin jälkiruoka valmistuu pienellä vaivalla, mutta suurella makunautinnolla. Marenkipohjat voi leipoa valmiiksi etukäteen. Kokoa suloiset annokset juuri ennen tarjoilua.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Marenkipesät

  • 3 kananmunaa
  • 1 ½ dl erikoishienoa sokeria

Lisäksi

  • 2 ½ dl kinuskikermaa
  • 2 dl mustikoita
  • 2 rkl pähkinärouhetta

Valmistusohje

Marenkipesät valmistuvat helposti näin:

  1. Ota kolme kananmunaa. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Säästä keltuaiset munakkaaseen tai hyödynnä majoneesissa.
  2. Vatkaa valkuaisia. Kun vaahtoa alkaa muodostua, lisää puolitoista desilitraa erikoishienoa sokeria pienissä erissä samalla koko ajan vatkaten. Kun vaahto on kovaa ja kiiltävää, jaa se leivinpaperin päälle pellille 4–6 keoksi ja levitä lusikalla halkaisijaltaan 10 cm:n kiekoksi, niin että keskelle jää pieni kuoppa.
  3. Paista marenkipesät 100-asteisessa uunissa tunnin ajan. Alenna lämpö 75 asteeseen ja laita uuniluukun väliin esimerkiksi puulasta. Anna marenkien kuivua uunissa vielä tunti.
  4. Vatkaa purkki kinuskikermaa vaahdoksi. Lusikoi vaahtoa marenkipesien kuoppiin ja ripottele päälle kaksi desilitraa mustikoita ja kaksi ruokalusikallista pähkinärouhetta. Tarjoa marenkipesät heti.

Vinkki! Leivo myös Sikke Sumarin minipavlovat.

marenkipesät

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 14/2023.

Lue myös Anna.fi: Suklaapavlovat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Marenkipesät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.