
Sitruunakuivakakku
Sitruunakuivakakku tuo raikkaan tuulahduksen kahvipöytään. Mehevä kahvikakku on helppo valmistaa ja vain paranee, kun se saa vetäytyä jääkaapissa pari päivää.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Sitruunakuivakakku
- 3 kananmunaa
- 2 ½ dl sokeria
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
- 2 sitruunan kuoret
- 2 1/3 dl maitoa
- 150 g voita tai margariinia
Valmistusohje
Sitruunakuivakakku leivotaan helposti näin:
- Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori. Sekoita jauhot munavaahtoon. Lisää maito vähitellen ja lopuksi sulatettu, jäähdytetty rasva.
- Paista kakkua voidellussa, korppujauhotetussa vuoassa 175 asteessa noin 60 minuuttia. Pienennä tarvittaessa lämpöä ja peitä pinta foliolla.
- Kumoa sitruunakuivakakku ritilälle hiukan jäähtyneenä.
Lueo myös: Sitruunapiirakka 3 tavalla – katso Kotilieden hittiohjeet
Lue myös Anna.fi: Gluteeniton sitruuna-hunajakakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sitruunakuivakakku
4 dl sokeriako ?
Hei! Ohjeeseen on lipsahtanut liikaa sokeria. Kiitos tarkkaavaisuudesta. Sitruunakakkuun riittää hyvin 2 1/2 desiä sokeria. Määrä on korjattu reseptiin. Hyviä leivontahetkiä!
Missä varsinainen valmistusohje? Ei tullut näkyviin mainoksen jälkeen.