Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sitruunakuivakakku

Sitruunakuivakakku tuo raikkaan tuulahduksen kahvipöytään. Mehevä kahvikakku on helppo valmistaa ja vain paranee, kun se saa vetäytyä jääkaapissa pari päivää.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Sitruunakuivakakku

  • 3 kananmunaa
  • 2 ½ dl sokeria
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 2 sitruunan kuoret
  • 2 1/3 dl maitoa
  • 150 g voita tai margariinia

Valmistusohje

Sitruunakuivakakku leivotaan helposti näin:

  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori. Sekoita jauhot munavaahtoon. Lisää maito vähitellen ja lopuksi sulatettu, jäähdytetty rasva.
  2. Paista kakkua voidellussa, korppujauhotetussa vuoassa 175 asteessa noin 60 minuuttia. Pienennä tarvittaessa lämpöä ja peitä pinta foliolla.
  3. Kumoa sitruunakuivakakku ritilälle hiukan jäähtyneenä.

Lueo myös: Sitruunapiirakka 3 tavalla – katso Kotilieden hittiohjeet

Lue myös Anna.fi: Gluteeniton sitruuna-hunajakakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sitruunakuivakakku

sokeriton

4 dl sokeriako ?

Uura Kotilieden toimituksesta

Hei! Ohjeeseen on lipsahtanut liikaa sokeria. Kiitos tarkkaavaisuudesta. Sitruunakakkuun riittää hyvin 2 1/2 desiä sokeria. Määrä on korjattu reseptiin. Hyviä leivontahetkiä!

Pirkko

Missä varsinainen valmistusohje? Ei tullut näkyviin mainoksen jälkeen.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.