Reseptit
yli 60 min
20
Kiitos

Raamattukakku

Raamattukakku on lähtöisin Kotilieden lukijalta. Hän kirjoittaa kakusta näin: "Ostin Lähetyksen myyntipöydältä kakun. Keltaisella lapulla oli kakun nimi ja ainekset. Nyt olen leiponut sitä muutaman kerran. Ja taidan leipoa sitä joulukakuiksikin,niin omaan pöytään kuin ystävillekin. Miksi sen nimi on Raamattukakku? Tietääkö joku?", kyselee reseptin antaja toisilta kävijöltä. Hän saa vastaukseksi tämän: "Arvelen, että nimi tulee siitä, kun Raamatussa kerrotaan viikunoista (viikunapuu) mm. jossakin Jeesuksen vertauksessa."

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Raamattukakku:

200 g voita
3 3/4 dl sokeria
3 kpl kanamunia
2 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 tl kanelia
2 dl hylamaitoa tai - kermaa
1 dl rouhittuja manteleita
1 dl hienonnettuja viikunoita
1 dl rusinoita

Keskustelu

Raamattukakun nimi tulee siitä, että ainekset ja ohje löytyvät Raamatun jakeista, kas näin:
200g 1. Moos. 18:8
3 3/4 dl Snl 9:17
3 kpl Jer. 17:11
2tl Aam. 4:5
5 dl 3. Moos. 24:5
1/2 tl 2. Kun. 2:20
1 tl Laul.l. 4:14
2 dl Tuom. 4:19
1 dl 4. Moos. 17:23 rouhittuna
1 dl Nah. 3:12 hienonnettuna
1 dl 2. Sam. 16:1

Vatkaa 1. Moos. 18:8 ja Snl. 9:17 vaahdoksi. Lisää Jer. 17:11 yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita Aam. 4:5, 3. Moos. 24:5, 2. Kun. 2:20 sekä Laul. l. 4:14 ja siivilöi ne taikinaan. Lisää Tuom. 4:19 sekä 4. Moos. 17:23, Nah. 3:12 ja Sam. 16:1. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun vuokaan. Paista 175 asteessa runsas tunti. Kumoa jäähtyneenä.

Kommentoi juttua: Raamattukakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X