
Raamattukakku
Raamattukakku on lähtöisin Kotilieden lukijalta, nimimerkillä kerkai. Hän kirjoittaa kakusta näin: "Ostin Lähetyksen myyntipöydältä kakun. Keltaisella lapulla oli kakun nimi ja ainekset. Nyt olen leiponut sitä muutaman kerran. Ja taidan leipoa sitä joulukakuksi, niin omaan pöytään kuin ystävillekin. Miksi sen nimi on Raamattukakku? Tietääkö joku?", kyselee reseptin antaja toisilta kävijöltä. Hän saa vastaukseksi tämän: "Arvelen, että nimi tulee siitä, kun Raamatussa kerrotaan viikunoista (viikunapuu) mm. jossakin Jeesuksen vertauksessa."
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Laktoositon
Ainekset
Raamattukakku
- 200 g voita
- 3 ¾ dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 2 tl leivinjauhetta
- 5 dl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- 1 tl kanelia
- 1 dl rouhittuja manteleita
- 1 dl hienonnettuja kuivattuja viikunoita
- 1 dl rusinoita
- 2 dl laktoositonta maitoa tai kermaa
Vuoan voiteluu
- 4 rkl pehmeää voita
- 4 rkl kookoshiutaleita tai ruisjauhoja
Valmistusohje
Raamattukakku leivotaan helposti näin:
- Vatkaa 200 grammaa pehmeää voita ja 3 3/4 desiä sokeria vaahdoksi. Lisää kolme kananmunaa yksitellen vaahdottaen.
- Sekoita kaksi teelusikallista leivinjauhetta, viisi desiä vehnäjauhoja, puoli teelusikallista suolaa, yksi teelusikallinen kanelia, yksi desi rouhittuja manteleita, yksi desi hienonnettuja kuivattuja viikunoita ja yksi desi rusinoita yhdessä nesteen kanssa taikinaan. Nesteeksi tarvitset kaksi desiä maitoa tai kermaa.
- Voitele 1,8 litran vetoinen vuoka voilla ja jauhota se kookoshiutaleilla tai ruisjauhoilla.
- Paista raamattukakku 175 asteessa uunin alatasolla noin tunnin ajan.

Lue myös Anna.fi: Joulun parhaat maustekakut
Ohjeeseen on lisätty Kotilieden lukija Helena Kontkasen ottama uusi kuva 12.12.2022. Lisäksi ohjetta on muokattu helpommin ymmärrettäväksi ja kirjoitusvirheitä on korjattu.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Raamattukakku
Edelleen on kanaNmuna, ei kanamuna!
Raamattukakun nimi tulee siitä, että ainekset ja ohje löytyvät Raamatun jakeista, kas näin:
200g 1. Moos. 18:8
3 3/4 dl Snl 9:17
3 kpl Jer. 17:11
2tl Aam. 4:5
5 dl 3. Moos. 24:5
1/2 tl 2. Kun. 2:20
1 tl Laul.l. 4:14
2 dl Tuom. 4:19
1 dl 4. Moos. 17:23 rouhittuna
1 dl Nah. 3:12 hienonnettuna
1 dl 2. Sam. 16:1
Vatkaa 1. Moos. 18:8 ja Snl. 9:17 vaahdoksi. Lisää Jer. 17:11 yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita Aam. 4:5, 3. Moos. 24:5, 2. Kun. 2:20 sekä Laul. l. 4:14 ja siivilöi ne taikinaan. Lisää Tuom. 4:19 sekä 4. Moos. 17:23, Nah. 3:12 ja Sam. 16:1. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun vuokaan. Paista 175 asteessa runsas tunti. Kumoa jäähtyneenä.
Ompas mielenkiintoinen kakku, täytyy muistaa kokeilla.