Reseptit
30-60 min
8
Kiitos

Sitruunalla maustetut skonssit

Skonssit ja itsetehty appelsiinimarmeladi maistuvat aamupalapöydässä tai brunssilla. Skonssien väliin sopii maustamaton jogurtti, tuorejuusto tai kermavaahto.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

SItruunaskonssit:

4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl unikonsiemeniä
50 g voita
2 dl piimää tai maustamatonta jogurttia
1 sitruunan kuori

Voiteluun

1 kananmuna
1 rkl maitoa

Valmistusohje

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Pilko voi ja nypi se sormin kuivien aineiden sekaan. Lisää piimä tai jogurtti ja sitruunakuori, sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

2. Painele taikina noin kolmen sentin paksuiseksi ja ota siitä pyöreällä muotilla (esimerkiksi lasilla) paloja. Nosta skonssit uunipellille leivinpaperin päälle ja voitele ne kananmunan ja maidon seoksella.

3. Paista 200 asteisessa uunissa 15 minuuttia. Tarjoile skonssit appelsiinimarmeladin ja kermavaahdon tai tuoreiden marjojen kanssa.

Lisää reseptejä:
Juustoskonssit
Englantilaiset teeleivät
Ruoka.fi: Porkkanaskonssit

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sitruunalla maustetut skonssit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X