
Sitruunalla maustetut skonssit
Skonssit ja itsetehty appelsiinimarmeladi maistuvat aamupalapöydässä tai brunssilla. Skonssien väliin sopii maustamaton jogurtti, tuorejuusto tai kermavaahto.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
Ainekset
SItruunaskonssit:
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 2 tl unikonsiemeniä
- 50 g voita
- 2 dl piimää tai maustamatonta jogurttia
- 1 sitruunan kuori
Voiteluun
- 1 kananmuna
- 1 rkl maitoa
Valmistusohje
Sitruunalla maustetut skonssit leivotaan näin:
1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Pilko voi ja nypi se sormin kuivien aineiden sekaan. Lisää piimä tai jogurtti ja sitruunakuori, sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
2. Painele taikina noin kolmen sentin paksuiseksi ja ota siitä pyöreällä muotilla (esimerkiksi lasilla) paloja. Nosta skonssit uunipellille leivinpaperin päälle ja voitele ne kananmunan ja maidon seoksella.
3. Paista 200 asteisessa uunissa 15 minuuttia. Tarjoile sitruunalla maustetut skonssit appelsiinimarmeladin ja kermavaahdon tai tuoreiden marjojen kanssa.
Lisää reseptejä: Juustoskonssit Englantilaiset teeleivät Ruoka.fi: Porkkanaskonssit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sitruunalla maustetut skonssit