Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sitruunapiiras

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Sitruunapiiras

  • 400 g valmista, pakastettua murotaikinaa

täyte:

  • 400 g sitruunalla maustettua tuorejuustoa
  • 3 kananmunaa
  • 1 ¼ dl sokeria
  • 2 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

Sitruunapiiras leivotaan helposti näin:Sitruunapiiras

  1. Sulata taikina pakkauksessa olevan ohjeen mukaan. Kauli taikina jauhotetulla leivinalustalla tai levitä suoraan voideltuun, mielellään irtopohjaiseen, halkaisijaltaan noin 26 cm:n kokoiseen vuokaan ja sen reunoille.
  2. Sekoita tuorejuustoon kananmunat, sokeri ja sitruunamehu. Jos käytät maustamatonta tuorejuustoa, lisää mausteeksi enemmän sitruunan mehua ja sen raastettua kuorta. Tarkista täytteen makeus.
  3. Levitä täyte taikinapohjalle ja paista piirasta noin 200 asteessa ensin noin 20 minuuttia ja sitten 175 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes taikina on kypsä ja täyte kauniin kullankeltainen.
  4. Tarjoa sitruunatorttu hyvän kahvin kanssa.

Vinkki: Valmiiksi vaniljalla tai sitruunalla maustettu tuorejuusto on makeutettu sokerilla, jos käytät maustamatonta tuorejuustoa, lisää sitruunaa, sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan. Maidottoman täytteen saat korvaamalla tuorejuuston esimerkiksi Beneviva-soijalevitteellä. Lisää mausteeksi 2 tl vaniljasokeria.

Lue myös Anna.fi: Näin teet sitruuna-marenkikakun


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sitruunapiiras

Sinun täytyy kommentoidaksesi.