Sitruunapiiras
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
Sitruunapiiras
- 400 g valmista, pakastettua murotaikinaa
täyte:
- 400 g sitruunalla maustettua tuorejuustoa
- 3 kananmunaa
- 1 ¼ dl sokeria
- 2 rkl sitruunamehua
Valmistusohje
Sitruunapiiras leivotaan helposti näin:Sitruunapiiras
- Sulata taikina pakkauksessa olevan ohjeen mukaan. Kauli taikina jauhotetulla leivinalustalla tai levitä suoraan voideltuun, mielellään irtopohjaiseen, halkaisijaltaan noin 26 cm:n kokoiseen vuokaan ja sen reunoille.
- Sekoita tuorejuustoon kananmunat, sokeri ja sitruunamehu. Jos käytät maustamatonta tuorejuustoa, lisää mausteeksi enemmän sitruunan mehua ja sen raastettua kuorta. Tarkista täytteen makeus.
- Levitä täyte taikinapohjalle ja paista piirasta noin 200 asteessa ensin noin 20 minuuttia ja sitten 175 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes taikina on kypsä ja täyte kauniin kullankeltainen.
- Tarjoa sitruunatorttu hyvän kahvin kanssa.
Vinkki: Valmiiksi vaniljalla tai sitruunalla maustettu tuorejuusto on makeutettu sokerilla, jos käytät maustamatonta tuorejuustoa, lisää sitruunaa, sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan. Maidottoman täytteen saat korvaamalla tuorejuuston esimerkiksi Beneviva-soijalevitteellä. Lisää mausteeksi 2 tl vaniljasokeria.
Lue myös Anna.fi: Näin teet sitruuna-marenkikakun
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sitruunapiiras