Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Marmoroitu limetti-valkosuklaatäytekakku

Kahvipöydän valovoimaisin keskipiste on vihreän eri sävyillä marmoroitu valkosuklaakakku. Mehevän kakun täytteessä maistuvat valkosuklaa, limetti ja mango.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Täytekakkupohja

  • 6 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 100 g voita sulatettuna ja jäähdytettynä

Täyte

  • 4 liivatelehteä
  • 2 ½ dl kuohukermaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 100 g valkosuklaata
  • 2 limetin kuori ja mehu
  • 1 tlk (425/255 g) säilykemangoa sokeriliemessä

Voikreemi:

  • 200 g huoneenlämpöistä suolatonta voita
  • 3 dl (noin) tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl maitoa

Päälle:

  • 750–1000 g valkoista sokerimassaa
  • vihreää ja turkoosia/sinistä geeliväriä (Dr. Oetker)

Lisäksi:

  • tarvitset kumihanskat
  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Siivilöi mukaan jauhot ja leivinjauhe. Lisää voi ja sekoita. Kaada voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla 40–45 minuuttia. Jäähdytä. 2. Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma ja lisää se tuorejuuston joukkoon. Sulata valkosuklaa. Raasta limetin kuori ja lisää se massaan. Purista mehut. Ota mehusta ½ dl erikseen ja kuumenna se. Sulata siihen puristetut liivatteet. Jäähdytä ja lisää neste täytteeseen lopun mehun ja valkosuklaan kanssa. Sekoita. Nosta jähmettymään kylmään. 3. Valuta mango ja ota liemi talteen kostutusta varten. Soseuta sauvasekoittimella. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Laita kansi kelmutetun irtovuoan pohjalle, kostuta mangomehulla ja lisää puolet mangososeesta. Lisää puolet kermatäytteestä, laita kakun keskiosa päälle ja toista edellinen. Nosta kostutettu kansi päälle. Pidä kylmässä yön yli. 4. Tee voikreemi. Vatkaa voi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää sokerit vähän kerrallaan. Lisää maito. Jatka vatkaamista kunnes seos on vaalean kuohkeaa. 8. Levitä voikreemiä tasaisesti kakun päälle ja reunoille. Laita limetti-valkosuklaakakku kylmään odottamaan marmorointia.

Näin marmoroit kakun:

  1. Käytä kertakäyttöisiä kumihanskoja. Jaa sokerimassa neljään yhtä suureen osaan. Jätä yksi pötköistä valkoiseksi. Lisää toiseen geeliväriä niin, että saat siitä tummanvihreän, kolmanteen niin, että siitä tulee vaaleanvihreä ja neljännestä turkoosin sininen. Laita väriä pieni määrä kerrallaan, sekoita käsin vääntelemällä ja painelemalla. Muotoile massasta neljä yhtä pitkää pötköä. Niputa kaikki neljä pötköä yhteen.
  2. Painele ja vääntele erivärisiä pötköjä yhteen, jotta värit sekoittuvat. Mitä vähemmän väännät ja kierrät,sitä selkeämmiksi värit jäävät.
  3. Kauli massa tomusokeria apuna käyttäen pyöreäksi, kakkua suuremmaksi levyksi, jonka paksuus on noin 2 ½ mm.
  4. Rullaa sokerimassa kaulimen ympäri ja nosta kakun päälle. Jaa vekit tasaisesti. Paina toisella kädellä sokerimassaa pintaa kohden ja toisella venytä levyn alareunasta. Tee näin kakun ympäri. Tasoita vielä pintaa käsin. Leikkaa ylimääräiset reunat pois.

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Marmoroitu limetti-valkosuklaatäytekakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.