Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Spiraalisalaatti ja misokastike

Suikaloimalla kasvikset ohuiksi nauhoiksi, saat salaattini helposti uutta jujua. Misolla maustettu jogurttikastike tekee makuelämyksestä täydellisen.

Ainekset

Spiraalisalaatti juureksista:

  • 2 punajuurta
  • 1 kesäkurpitsa
  • ½ myskikurpitsa
  • 200 g soijapapuja (pakaste)
  • 2 dl keitettyä mustaa tai punaista kvi- noaa
  • 1 pkt (110 g) tulista silmusalaattia

Misokastike:

  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl misotahnaa
  • 1 limetin raastettu kuori ja puristettu mehu
  • 1 tl hunajaa
  • ½ tl suolaa

Koristeeksi:

  • 2 rkl mustia ja valkoisia seesaminsie- meniä

Valmistusohje

1. Kuori 2 punajuurta ja puolikas myskikurpitsa. Kesäkurpitsaa ei tarvitse kuoria. Leikkaa kasvikset käsikäyttöisellä spiraalileikkurilla suikaleiksi. Jos et omista spiraalileikkuria, kasvikset voi leikata ohuiksi viipaleiksi myös kuorimaveitsellä. Keittiötarvikeliikkeissä myydään myös niin kutsuttua julienneleikkuria, joka on kuorimaveitsen näköinen, mutta suikaloi kasviksen ohueksi tangoksi.

2. Kypsennä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Tarvitset 2 dl kypsää kvinoaa.

3. Höyrytä spiraalikasvikset nopeasti kypsäksi tai mikrota parin minuutin ajan. Ryöppää 200 g soijapapuja nopeasti kiehuvassa vedessä.

4. Sekoita 2 dl maustamatonta jogurttia, 1 rkl sitruunamehua, 2 rkl misotahnaa, yhden limetin raastettu kuori ja puristettu mehu, 1 tl hunajaa ja 1/2 tl suolaa ainekset keskenään.

5. Kokoa kasvikset, 1 pkt silmusalaattia sekä keitetty kvinoa lautaselle ja tarjoile kastikkeen kera. Koristele salaatti parilla ruokalusikallisella mustia tai valkoisia seesaminsiemeniä.

Vinkki! Tarjoile salaatin­kastike aina erikseen, jotta salaatti säilyttää rapeutensa ja ulkonäkönsä. Jokainen annos­telee kastiket­ta oman maun mukaan.

Lue myös: 5 x salaatinkastike – ota haltuun kastikkeiden salat!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Spiraalisalaatti ja misokastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.