Suklaacharlotta
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 4 kananmunaa
- 1.5 dl sokeria
- 4 rkl perunajauhoja
- 4 rkl vehnäjauhoja
- 4 rkl kaakaojauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 0.5 tl leivinjauhetta
Väliin
- noin 2 dl appelsiinihilloa tai -marmeladia
Täyte
- 250 g appelsiininmakuisia suklaalastuja (Brunberg)
- 1 dl kuohukermaa
- 160 g suklaatuorejuustoa (Philadelphia-Marabou)
- 200 g appelsiininmakuista tuorejuustoa (Viola)
- 2 dl ranskankermaa
- 1 dl kuohukermaa
- 5 liivatelehteä
- 1 appelsiinin raastettu kuori
- (2 rkl appelsiinilikööriä)
Valmistusohje
Suklaacharlotta maustetaan appelsiininkuoriraasteella ja liköörillä. Anna kakun hyytyä noin kolme tuntia tai seuraavaan päivään.
1. Mittaa jauhot, perunajauhot, kaakao, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhoon. Kuumenna uuni 225 asteeseen ja peitä pelti leivinpaperilla.
2. Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Seulo jauhoseos siivilän läpi munavaahtoon. Sekoita varovasti ja kaada pellille. Paista 225-asteessa noin 10 minuuttia.
3. Varaa pöydälle leivinpaperiarkki ja ripota sen päälle sokeria. Kumoa torttupohja leivinpaperille ja sivele torttupohja appelsiinihillolla tai -marmeladilla. Kierrä torttu kääröksi ja leikkaa viipaleiksi. Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan pohja ja reunat torttuviipaleilla.
4. Kuumenna kerma ja suklaalastut mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä. Sekoita tuorejuustot ja ranskankerma. Liota liivatelehtiä 5 minuuttia kylmässä vedessä. Kuumenna kerma mikrossa. Purista pehmenneet liivatelehdet vedestä ja sulata ne kuumaan kermaan. Lisää jäähtynyt suklaa ja liivateseos juustomassaan. Mausta appelsiininkuoriraasteella ja liköörillä. Kaada täyte vuokaan ja anna suklaacharlotan hyytyä noin kolme tuntia tai seuraavaan päivään.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suklaacharlotta