Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Suklaakääretorttu

Suklaakääretorttu on tuplasti herkkua: kääretortun täyte ja mokkapalojen kuorrutus! Onko tässä paras kääretorttuohje ikinä?

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Suklaakääretorttu, pohja

  • 4 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

Suklaakääretorttu, vadelmatäyte

  • 4 liivatelehteä
  • 200 g kotimaisia (pakaste)vadelmia
  • 2 rkl sokeria
  • 2 dl vispikermaa
  • 200 g maustettua vaniljarahkaa

Suklaakääretorttu, kuorrutus

  • 50 g sulatettua voita
  • 2 rkl espressokahvia
  • 3 dl tomusokeria
  • 1 rkl kaakaojauhetta

Suklaakääretorttu, koristelu

  • 1 tl koristerakeita

Valmistusohje

Suklaakääretorttu leivotaan helposti näin:

  1. Tee täyte. Laita neljä liivatelehteä likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi.
  2. Kuumenna 200 grammaa kotimaisia vadelmia ja kaksi ruokalusikallista sokeria kattilassa. Jos vadelmat ovat kirpeitä, lisää enemmän sokeria.
  3. Puristele liivatteista vesi pois ja lisää ne kattilaan. Sekoita, kunnes liivatteet liukenevat. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  4. Vatkaa kaksi desilitraa vispikermaa vaahdoksi. Lisää se sekä yksi purkki eli 200 grammaa rahkaa vadelmaseokseen. Nosta jääkaappiin noin tunniksi.
  5. Valmista pohja. Vatkaa neljä kananmunaa ja 1 1/2 desilitraa sokeria vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet eli yksi desilitra perunajauhoja, puoli desilitra vehnäjauhoja, puoli desilitraa kaakaojauheetta ja yksi teelusikallinen leivinjauhetta keskenään ja lisää ne siivilän läpi munavaahtoon.
  6. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin kahdeksan minuuttia. Kumoa kypsä levy kevyesti sokeroidulle, puhtaalle leivinpaperille. Irrota paistopaperi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  7. Levitä jäähtyneelle levylle täyte. Tasaa reunat. Rullaa lyhyeltä sivulta kääretortuksi, niin saat paksumman tortun.
  8. Valmista kuorrutus. Sulata 50 grammaa voita. Lisää kaksi ruokalusikallista espressokahvia. Sekoita joukkoon kolme desilitraa tomusokeria ja yksi ruokalusikallinen kaakaojauhetta. Valuta seos kääretortulle.
  9. Koristele suklaakääretorttu rakeilla ja halutessasi marjoilla.

Vinkki! Tee halutessasi kuorrutusta tupla-annos ja tarjoa kääretortun kastikkeena.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 10/2020.

Lue myös: Kääretorttu on rakastettu klassikko, joka sopii arkeen ja juhlaan – katso Kotilieden parhaat ohjeet!

Lue myös Anna.fi: Gluteeniton valkosuklaa-unelmatorttu


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklaakääretorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.