![](https://kotiliesi.fi/awpo/img/2020/04/suklaakaaretorttu.jpg?s=b8e379e53f0eed5dec7e01b2c6d527d2&fit=crop)
Suklaakääretorttu
Suklaakääretorttu on tuplasti herkkua: kääretortun täyte ja mokkapalojen kuorrutus! Onko tässä paras kääretorttuohje ikinä?
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
Suklaakääretorttu, pohja
- 4 kananmunaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 dl perunajauhoja
- ½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Suklaakääretorttu, vadelmatäyte
- 4 liivatelehteä
- 200 g kotimaisia (pakaste)vadelmia
- 2 rkl sokeria
- 2 dl vispikermaa
- 200 g maustettua vaniljarahkaa
Suklaakääretorttu, kuorrutus
- 50 g sulatettua voita
- 2 rkl espressokahvia
- 3 dl tomusokeria
- 1 rkl kaakaojauhetta
Suklaakääretorttu, koristelu
- 1 tl koristerakeita
Valmistusohje
Suklaakääretorttu leivotaan helposti näin:
- Tee täyte. Laita neljä liivatelehteä likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi.
- Kuumenna 200 grammaa kotimaisia vadelmia ja kaksi ruokalusikallista sokeria kattilassa. Jos vadelmat ovat kirpeitä, lisää enemmän sokeria.
- Puristele liivatteista vesi pois ja lisää ne kattilaan. Sekoita, kunnes liivatteet liukenevat. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Vatkaa kaksi desilitraa vispikermaa vaahdoksi. Lisää se sekä yksi purkki eli 200 grammaa rahkaa vadelmaseokseen. Nosta jääkaappiin noin tunniksi.
- Valmista pohja. Vatkaa neljä kananmunaa ja 1 1/2 desilitraa sokeria vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet eli yksi desilitra perunajauhoja, puoli desilitra vehnäjauhoja, puoli desilitraa kaakaojauheetta ja yksi teelusikallinen leivinjauhetta keskenään ja lisää ne siivilän läpi munavaahtoon.
- Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin kahdeksan minuuttia. Kumoa kypsä levy kevyesti sokeroidulle, puhtaalle leivinpaperille. Irrota paistopaperi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Levitä jäähtyneelle levylle täyte. Tasaa reunat. Rullaa lyhyeltä sivulta kääretortuksi, niin saat paksumman tortun.
- Valmista kuorrutus. Sulata 50 grammaa voita. Lisää kaksi ruokalusikallista espressokahvia. Sekoita joukkoon kolme desilitraa tomusokeria ja yksi ruokalusikallinen kaakaojauhetta. Valuta seos kääretortulle.
- Koristele suklaakääretorttu rakeilla ja halutessasi marjoilla.
Vinkki! Tee halutessasi kuorrutusta tupla-annos ja tarjoa kääretortun kastikkeena.
Resepti on julkaistu Kotiliedessä 10/2020.
Lue myös: Kääretorttu on rakastettu klassikko, joka sopii arkeen ja juhlaan – katso Kotilieden parhaat ohjeet!
Lue myös Anna.fi: Gluteeniton valkosuklaa-unelmatorttu
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suklaakääretorttu