
Suklaasuupalat
Suklaasuupalat eli suklaiset pikkuleivät ovat täydellisiä herkkupaloja iltapäivän kahvihetkiin. Kaakaolla maustetut, pursotetut muroleivät täytetään suklaisella maapähkinävoilla.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 50 annosta
Ainekset
Suklaasuupalat:
- 200 g huoneenlämpöistä voita
- 1 kananmuna
- 1 dl sokeria
- 3.5 dl vehnäjauhoja
- 0.5 dl kaakaojauhetta
- 0.5 tl leivinjauhetta
- 3 tl vaniljasokeria
Suklaasuupalojen väliin:
- 50 g tummaa suklaata
- 2 dl maapähkinävoita
Suklaasuupalojen pinnalle:
- kaakaojauhetta
Valmistusohje
1. Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita kananmuna hyvin vatkaten voivaahtoon. Lisää lopuksi jauhot ja mausteet.
2. Pane taikina noin 30 minuutiksi jääkaapppiin ja leivo pikkuleiviksi. Pursota jääkaapissa levähtänyt taikina vuoratulle pellille kukiksi ja paista 200 asteessa noin 5 minuuttia.
3. Sulata tumma suklaa ja sekoita se maapähkinävoihin. Sivele seosta kahden suklaakukan väliin ja seulo pinnalle kaakaojauhetta.
Katso myös: Kotilieden parhaimmat pikkuleivät – katso herkullisten pikkuleipien reseptit!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suklaasuupalat