Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Suklaatuutti

Suklaatuutti on todellinen suklaapommi. Itse tehty suklaavohveli täytetään erilaisilla suklaajäätelöillä, suklaakastikkeella ja -rouheella.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
1  annos

Ainekset

Suklaatuutti

  • 1 jäätelövohveli (esim. Pappagallo)
  • 20 g taloussuklaata
  • 2 rkl hasselpähkinärouhetta

Jäätelöannos

  • 2-3 palloa erilaisia suklaajäätelöitä
  • 20 g taloussuklaata
  • 1 rkl suklaarakeita, -karamelleja tai rouhittua suklaata

Valmistusohje

Suklaatuutti valmistuu helposti näin:

suklaavohveli
  1. Sulata vohveliin ja annokseen tuleva taloussuklaa (yhteensä 40 grammaa) mikrossa tai miedolla lämmöllä paksupohjaisessa kattilassa.
suklaavohveli

2. Ota yksi jäätelövohveli. Levitä pullasudilla juoksevaa suklaata vohvelin sisälle ja ulkopinnalle.

suklaavohveli

3. Ripottele vielä kosteaan suklaaseen kaksi ruokalusikallista hasselpähkinärouhetta.

suklaavohveli

4. Nosta vohvelit hetkeksi jääkaappiin, että suklaa jähmettyy. Säilytä huoneenlämmössä, ettei vohveli kostu ja pehmene jääkaapissa.

5. Täytä vohveli jäätelökauhalla pyöräytetyillä erilaisilla suklaajäätelöpalloilla.

6. Varmista, että suklaa on vielä sulaa ja valuta loput tuutin päälle. Viimeistele suklaatuutti ripottelemalla päälle ruokalusikallinen suklaarakeita, -karamelleja tai rouhittua suklaata.

Vinkki! Kokeile myös vegaanista suklaajäätelöä.

suklaajäätelö

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 10/2023.

Lue myös Anna.fi: Suklaa-kermaliköörijäätelö


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklaatuutti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.