Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Suolakuoressa kypsennetty taimen

Näppärä ja näyttävä kikka on kypsentää kokonainen taimen suolakuoreen kääräistynä. Tuhtia suolakerrosta ei tarvitse pelästyä. Karkeaan merisuolaan peitelty kala kypsyy uunissa mehukkaaksi vaivattomasti ja kala pysyy taatusti mehevänä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8 annosta

Ainekset

Suolakuoressa kypsennetty kokonainen taimen:

  • 1 ½ kg painava kokonainen taimen (perattuna ja suomustettuna)
  • 1 sitruuna
  • muutama tuore timjaminoksa
  • 2 kg karkeaa merisuolaa
  • 2 kanamunan valkuaista

Valmistusohje

1. Pese ja viipaloi sitruuna. Täytä kalan vatsa sitruunaviipaleilla ja timjaminoksilla.

2. Repäise pala vahvaa foliota uunivuoan pohjalle. Huuhtele merisuola ensin siivilässä. Sekoita suolan joukkoon kevyesti vatkatut valkuaiset. Levitä kolmasosa suolaseoksesta folion päälle ja taputtele tasaiseksi.

3. Nosta kala suolapedille ja taita folio reunoista kalan ympärille. Kaada loppu suolasta kalan päälle keoksi niin, että kala peittyy täysin.

4. Kypsennä kalaa 200‑asteisessa uunissa 45 minuuttia. Riko suolakuori varovasti tarjolle tuotaessa.

Lue myös: Uunisiika helposti x 3 – kokonainen kala kypsyy uunissa jo 30 minuutissa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suolakuoressa kypsennetty taimen

Kekkonen Urho

Huuhtele suola.. hahah XD Eiköhän nuo pakettisuolat ole aika puhtaita… suolakuoreen ei myöskään tarvitse valkuaisia, riittää kun suolan kostuttaa päältä niin kuori kovettuu uunissa todella kovaksi.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.