Reseptit

Suppilovahvero-savuporo pizza

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8 annosta

Ainekset

Pizzapohja:

  • 2 dl täysjyvä-vehnäjauhoja
  • 1.5 dl durum-vehnäjauhoja
  • 0.5 pkt kuivahiivaa
  • 1.5 dl lämmintä vettä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa

Tomaattikastike:

  • 1 pkt paseerattua tomaattia (maustamaton)
  • ripaus kuivattua oreganoa
  • ripaus kuivattua basilikaa
  • ripaus sokeria
  • ripaus suolaa

Täyte:

  • 2 dl paistettuja suppilovahveroita
  • 50 g savuporo-leikkelettä, kuutoituna
  • 1 punasipuli
  • 150 g pizzajuustoa, raasteena
  • 150 g mozzarella-juustoa, raasteena

Valmistusohje

Suppilovahvero-savuporo pizza

Valmista ensi pizzapohja. Sekoita kuivahiiva jauhoseokseen ja lisää vesi, suola sekä oliiviöljy. Vaivaa taikinaa muutaman minuutin ajan ja anna kohota liinan alla noin puolisen tuntia.

Valmista tomaattikastike. Sekoita paseeratun tomaatin sekaan yrtit ja mausteet. Tarkista maku ja lisää mausteita makusi mukaan.

Paista suppilovahverot, pilko savuporo-leikkeleet kuutioiksi ja leikkaa punasipuli renkaiksi, halkaisten renkaat vielä puoliksi. Halutessasi voit hiukan kuullottaa sipuleita öljyssä, jolloin ne pehmenevät ja saavat vähän makeutta.

Kun taikina on kohonnut levitä se alustalle ja kauli. Taikinasta tulee yksi iso pellillinen pizzaa tai vaihtoehtoisesti kaksi pienempää pyöreää pizzaa.

Jos teet yhden ison pizzan, levitä pizzapohjan päälle tomaattikastike ja puolet juustoraasteista. Lisää tämän jälkeen muut täytteet ja lopuksi vielä loput juustoraasteista.

Paista pizzaa uunin keskitasolla 225 asteessa noin 12 minuuttia tai kunnes pizzan pinta on saanut vähän väriä.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suppilovahvero-savuporo pizza

Sinun täytyy kommentoidaksesi.