Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tarte tatin luumuista

Klassisen tarte tatin -omenatortun voi mainiosti valmistaa myös luumuista. Luumuinen torttu sopii syksyisten illanistujaisten tyylikkääksi jälkiruoaksi.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Pohja:

  • 100 g kylmää voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 muna (pieni)
  • tai
  • 400 g valmista murotaikinaa

Täyte

  • 100 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl piparkakkumaustetta
  • 500 g tuoreita luumuja

Valmistusohje

 

  1. Leikkaa voi pieniksi paloiksi. Sekoita voi, jauhot ja sokeri nopeasti murumaiseksi seokseksi. Riko kananmuna ja vatkaa kevyesti. Lisää muna ja sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Pese ja puolita luumut, poista kivet. Sulata voi uuninkestävässä (valurauta)paistinpannussa (halkaisija 23-24 cm) ja sirottele sokeri pannulle. Kuumenna seosta hiljalleen ja keitä, kunnes vuokaan muodostuu karamellimainen kullanruskea seos. Lisää sokeriseoksen joukkoon piparkakkumauste.
  3. Asettele luumujen puolikkaat kauniisti pannulle ja jatka kypsentämistä viisi minuuttia.
  4. Kauli taikinasta vuoan reunat peittävä kansi ja paina reunat sisään. Paista torttua 200 asteessa 25 minuuttia.
  5. Aseta paistinpannun päälle iso vati ja keikauta hieman jäähtynyt kakku vadille.
  6. Tarjoa torttu kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tarte tatin luumuista

Sinun täytyy kommentoidaksesi.