![](https://kotiliesi.fi/awpo/img/2017/10/Luumu-tarte-tatin.jpg?s=7152fa7f8872b7bec1ba8f4c001af8bd&fit=crop)
Tarte tatin luumuista
Klassisen tarte tatin -omenatortun voi mainiosti valmistaa myös luumuista. Luumuinen torttu sopii syksyisten illanistujaisten tyylikkääksi jälkiruoaksi.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Laktoositon
Ainekset
Pohja:
- 100 g kylmää voita
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl tomusokeria
- 1 muna (pieni)
- tai
- 400 g valmista murotaikinaa
Täyte
- 100 g voita
- 2 dl sokeria
- 1 tl piparkakkumaustetta
- 500 g tuoreita luumuja
Valmistusohje
- Leikkaa voi pieniksi paloiksi. Sekoita voi, jauhot ja sokeri nopeasti murumaiseksi seokseksi. Riko kananmuna ja vatkaa kevyesti. Lisää muna ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Pese ja puolita luumut, poista kivet. Sulata voi uuninkestävässä (valurauta)paistinpannussa (halkaisija 23-24 cm) ja sirottele sokeri pannulle. Kuumenna seosta hiljalleen ja keitä, kunnes vuokaan muodostuu karamellimainen kullanruskea seos. Lisää sokeriseoksen joukkoon piparkakkumauste.
- Asettele luumujen puolikkaat kauniisti pannulle ja jatka kypsentämistä viisi minuuttia.
- Kauli taikinasta vuoan reunat peittävä kansi ja paina reunat sisään. Paista torttua 200 asteessa 25 minuuttia.
- Aseta paistinpannun päälle iso vati ja keikauta hieman jäähtynyt kakku vadille.
- Tarjoa torttu kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tarte tatin luumuista