Reseptit
30-60 min
6
Himahella - avatar

Himahella

Kiitos

Tarte Tatin luumuista

Klassisen Tarte Tatin -omenatortun voi mainiosti valmistaa myös luumuista. Luumuinen torttu sopii syksyisten illanistujaisten tyylikkääksi jälkiruoaksi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Pohja:

100 g kylmää voita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl tomusokeria
1 muna (pieni)
tai
400 g valmista murotaikinaa

Täyte

100 g voita
2 dl sokeria
1 tl piparkakkumaustetta
500 g tuoreita luumuja

Valmistusohje

 

  1. Leikkaa voi pieniksi paloiksi. Sekoita voi, jauhot ja sokeri nopeasti murumaiseksi seokseksi. Riko kananmuna ja vatkaa kevyesti. Lisää muna ja sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Pese ja puolita luumut, poista kivet. Sulata voi uuninkestävässä (valurauta)paistinpannussa (halkaisija 23-24 cm) ja sirottele sokeri pannulle. Kuumenna seosta hiljalleen ja keitä, kunnes vuokaan muodostuu karamellimainen kullanruskea seos. Lisää sokeriseoksen joukkoon piparkakkumauste.
  3. Asettele luumujen puolikkaat kauniisti pannulle ja jatka kypsentämistä viisi minuuttia.
  4. Kauli taikinasta vuoan reunat peittävä kansi ja paina reunat sisään. Paista torttua 200 asteessa 25 minuuttia.
  5. Aseta paistinpannun päälle iso vati ja keikauta hieman jäähtynyt kakku vadille.
  6. Tarjoa torttu kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Tarte Tatin luumuista

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X