
Tattaripuuro
Tattaripuuro on helppo tuorepuuro, joka saa rouheisuutta auringonkukan- ja pellavansiemenistä. Banaani ja kuivatut viikunat antavat tattaripuurolle makeutta.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 2 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Kevyt
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Tattaripuuro:
- 2 dl tattarisuurimoita
- 3 rkl auringonkukansiemeniä
- 1.5 rkl pellavansiemeniä
- 4 kuivattua viikunaa
- 3 dl vettä
- 1 banaani
- ripaus suolaa
Lisäksi
- tyrnimarjaa (pakaste)
Valmistusohje
1. Huuhtele tattarisuurimot ensin lämpimällä ja sitten kylmällä vedellä. Valuta ja nosta kulhoon siementen kanssa. Poista viikunoista kannat ja saksi pieniksi paloiksi suurimoseokseen. Lisää raikas vesi ja peitä kulho kannella. Anna tekeytyä yön yli.
2. Paloittele banaani ja sekoita suolan kanssa turvonneen puuron joukkoon. Soseuta tattaripuuroa hieman sauvasekoittimella. Tarjoa tattaripuuro sulaneiden tyrnien kanssa.
Kokeile myös muita maukkaita puuroreseptejä: Vadelmainen tuorepuuro Tyrnivispipuuro Mysli-kaurapuuro Ruoka.fi: Tattarituorepuuro
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tattaripuuro