Reseptit
alle 30 min
4

Thai kanavartaat

Kanavartaat voi tehdä myös jauhetusta broilerinlihasta. Sitruunaruohojen kera grillattujen, thaimausteisten kanavartaiden seurassa maistuu raikas kesäsalaatti.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Thai-kanavartaat:

400 g broilerin jauhelihaa
4 rkl suolapähkinöitä
2 valkosipulinkynttä
pala tuoretta inkivääriä
1 limetin raastettu kuori
½ dl karkeaa kookosjauhoa (Urtekram)
1 rkl punaista currytahnaa
1 tl korianterinsiemeniä
½ tl kurkumaa
½ tl suolaa

Lisäksi

4 paksua sitruunaruohoa
tai varrastikkuja

Valmistusohje

1. Rouhi suolapähkinät karkeaksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja raasta inkivääri ja limetin kuori. Nosta ainekset kulhoon jauhelihan kanssa. Lisää joukkoon kookosjauho, currytahna, murskatut korianterinsiemenet, kurkuma ja suola. Sekoita ainekset huolellisesti keskenään. Voit sekoittaa mureketaikinan myös monitoimikoneessa.

2. Halkaise paksut sitruunaruohot pitkittäin. Muotoile murekemassasta kostutetuin käsin pötköjä sitruunaruohotankojen tai varrastikkujen ympärille.

3. Grillaa vartaat kypsiksi keskilämmöllä grillissä käännellen.

Lisää reseptejä:

Grillattu kanaleipä
Valkosipulibroileri
Ruoka.fi: Grillatut broilerinkoivet

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Thai kanavartaat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X