Thai-kanavartaat
Kanavartaat voi tehdä myös jauhetusta broilerinlihasta. Sitruunaruohojen kera grillattujen, thaimausteisten kanavartaiden seurassa maistuu raikas kesäsalaatti.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Thai-kanavartaat:
- 400 g broilerin jauhelihaa
- 4 rkl suolapähkinöitä
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 1 pala tuoretta inkivääriä
- 1 limetin raastettu kuori
- ½ dl karkeaa kookosjauhoa (Urtekram)
- 1 rkl punaista currytahnaa
- 1 tl korianterinsiemeniä
- ½ tl kurkumaa
- ½ tl suolaa
Lisäksi
- 4 kpl paksua sitruunaruohoa
- 4 kpl tai varrastikkuja
Valmistusohje
Thai-kanavartaat tehdään helposti näin:
1. Rouhi suolapähkinät karkeaksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja raasta inkivääri ja limetin kuori. Nosta ainekset kulhoon jauhelihan kanssa. Lisää joukkoon kookosjauho, currytahna, murskatut korianterinsiemenet, kurkuma ja suola. Sekoita ainekset huolellisesti keskenään. Voit sekoittaa mureketaikinan myös monitoimikoneessa.
2. Halkaise paksut sitruunaruohot pitkittäin. Muotoile murekemassasta kostutetuin käsin pötköjä sitruunaruohotankojen tai varrastikkujen ympärille.
3. Grillaa thai-kanavartaatvartaat kypsiksi keskilämmöllä grillissä käännellen.
Lisää reseptejä:
Grillattu kanaleipä Valkosipulibroileri Ruoka.fi:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Thai-kanavartaat