Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Maailman paras tiramisu Henri Alénin reseptillä

Tämä tiramisu on ravintola Murun klassikko-ohje. Raikkautta rakastettuun jälkiruokaan saat raastamalla mascarponemoussen joukkoon sitruunan tai appelsiinin kuorta.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
12 annosta

Ainekset

Tiramisu Henri Alénin reseptillä

  • 4 keltuaista
  • 4 valkuaista
  • 4 rkl sokeria
  • 300 g mascarponea
  • 200 g savoyardin keksiä
  • 3-4 dl espressoa
  • ½ dl konjakkia tai amarettoa
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl sitruunan tai appelsiinin kuorta raastettuna

Valmistusohje

Murun tiramisu valmistuu helposti näin:

  1. Vatkaa keltuaiset ja puolet sokerista napakaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Lisää mascarponejuusto joukkoon.
  3. Vatkaa valkuaiset ja loput sokeri kuohkeaksi ja sekoita keltuaisvaahtoon.
  4. Kasta sormimaisen kapeat keksit kylmään, konjakilla tai amaretolla maustettuun espressoon tai vahvaan kahviin ja lado puolet kekseistä suorareunaiseen vuokaan. Levitä päälle puolet mascarponemoussesta. Kasta loput kekseistä kahviin ja levitä keksit moussen päälle. Levitä loput moussesta päälle.
  5. Anna tiramisun tekeytyä jääkaapissa 3 tuntia tai seuraavaan päivään. Sirottele päälle kaakaojauhetta.
  6. Tarjoa jälkiruoka sellaisenaan kahvin kanssa. Kesäisin tiramisun kaveriksi sopivat tuoreet mansikat ja vadelmat.

Vinkki! Kokki Henri Alénin mukaan täydellisen tiramisun salaisuus on oikea kosteus. Tiramisu ei ole kuiva leikattava kakku, eikä liian vellimäinen. Älä siis kostuta keksejä aivan läpimäräksi, koska keksit imevät kosteutta mascarponemoussesta.

Lue myös: Juotava tiramisu

Lue myös Anna.fi: Jäädyke on raikas ja hienostunut jälkiruokien klassikko – näillä resepteillä onnistut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Maailman paras tiramisu Henri Alénin reseptillä

Pirkko241

Onkohan espresson määrä oikea? Itse käytän max yhden kolmasosan reseptissä annetusta määrästä.

Uura Kotilieden toimituksesta

Hei Pirkko!
Espresson määrä on oikein reseptissä. Toki kahvin määrää voi halutessaan vähentää. Sormikeksit imevät aika paljon nestettä. Jos käyttää tiramisussa muita keksejä, esimerkiksi kaurakeksejä, kannattaa espresson määrä puolittaa.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.