Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tiramisukääretorttu

Tiramisukääretorttu on mehevä ja vastustamaton. Tämän herkun siivellä teet nojatuolimatkan Italiaan.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Tiramisukääretorttu, pohja

  • 4 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • ½ dl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

Tiramisukääretorttu, kostutus

  • 1 dl vahvaa kahvia
  • 1 rkl amarettolikööriä

Tiramisukääretorttu, täyte

  • 1 rkl espressopikakahvijauhetta tai pikakahvijauhetta
  • 2 rkl amarettolikööriä
  • 2 prk (à 2 dl) vispikermaa
  • 2 prk (à 250 g) mascarponejuustoa
  • 2 dl tomusokeria

Tiramisukääretorttu, koristelu

  • 1 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 rkl koristerakeita

Valmistusohje

Tiramisukäretorttu leivotaan helposti näin:

  1. Vatkaa neljä kananmunaa ja 1 1/2 desilitraa sokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet eli yksi desilitra perunajauhoja, puoli desilitraa kaakaojauhetta ja yksi teelusikallinen leivinjauhetta ja lisää ne munavaahtoon kevyesti käännellen.
  2. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin kahdeksan minuuttia.
  3. Ripottele leivinpaperin päälle sokeria ja kumoa kuuma pohja päälle. Irrota alapuolen paperi varovasti vetäen, mutta jätä paperi pohjan päälle jäähtymisen ajaksi.
  4. Tee kostutusliemi. Sekoita yksi desilitra vahvaa kahvijuomaa ja yksi ruokalusikallinen amarettoa keskenään ja kostuta seoksella jäähtynyt torttulevy.
  5. Täytettä varten lisää yksi ruokalusikallinen pikakahvijauhetta kahteen ruokalusikallista amarettolikööriä ja sekoittele, kunnes pikakahvimurut ovat liuenneet. Vatkaa kaksi purkkia eli neljä desilitraa kuohukermaa vaahdoksi. Lisää kaksi purkkia eli 500 grammaa mascarponejuustoa ja kaksi desilitraa tomusokeria. Jatka vatkausta, kunnes vaahto on tasaista. Lisää amarettokahvi ja pyöräytä ympäri.
  6. Levitä puolet vaahdosta torttulevylle ja rullaa kääretortuksi. Levitä loppu täyte kääretortun pinnalle. Nosta hetkeksi jääkaappiin tekeytymään.
  7. Siivilöi ennen tarjoamista pinnalle kaakaojauhetta ja koristele tiramisukääretorttu halutessasi koristerakeilla.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 10/2021.

Lue myös: Kääretorttu on rakastettu klassikko, joka sopii arkeen ja juhlaan – katso Kotilieden parhaat ohjeet!

Lue myös Anna.fi: Gluteeniton valkosuklaa-unelmatorttu


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tiramisukääretorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.