
Tofuwokki
Tofuwokki on maukas ja nopea kasvisruoka. Parsakaalin ja paprikan sijaan siihen voi upottaa melkein mitä kasviksia tahansa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Tofuwokki
- 300 g maustamatonta tofua
- 200 g täysjyvävehnänuudeleita
- 1 parsakaali
- 1 punainen paprika
- 3 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl soijakastiketta
- 3 rkl seesaminsiemeniä
- 1 dl ruohosipulia hienonnettuna
Kastike
- 3 rkl soijakastiketta
- 2 rkl Hoisin-kastiketta
- 1 rkl vaahterasiirappia
- 1 rkl Sriracha-chilikastiketta
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
Valmistusohje
Tofuwokki valmistuu helposti näin:
- Valmistan ensin kastike. Sekoita yhteen kolme ruokalusikallista soijakastiketta, kaksi ruokalusikallista Hoisin-kastiketta, ruokalusikallinen vaahterasiirappia, ruokalusikallinen srirachaa ja kaksi hienonnettua valkosipulinkynttä. Siirrä syrjään odottamaan.
- Paloittele parsakaali kukinnoiksi. Paloittele myös varsi. Paloittele punainen paprika.
- Kypsennä 200 grammaa täysjyvänuudeleita pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta siivilässä ja siirrä syrjään odottamaan.
- Paahda kolme ruokalusikallista seesaminsiemeniä kuivalla pannulla niin, että ne saavat hieman väriä. Siirrä syrjään odottamaan.
- Viipaloi 300 grammaa maustamatonta tofua. Kuivaa viipaleet puhtaaseen keittiöpyyhkseeseen. Leikkaa kuutoiksi.
- Kuumenna ruokalusikallinen rypsiöljyä pannulla. Paista tofu rapeaksi. Siirrä pannu levyltä, lisää ruokalusikallinen soijakastiketta ja anna imeytyä tofukuutioihin. Siirrä tofut syrjään odottamaan. Pyyhkäise pannu puhtaaksi.
- Kuumenna kaksi ruokalusikallista öljyä pannulla. Paista parsakaalia ja paprikaa muutama minuutti, kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää sitten nuudelit, paistetut tofukuutiot ja kastike. Sekoita ja anna paistua vielä pari minuuttia.
- Viimeistele tofuwokki sekoittamalla joukkoon hienonnettu ruohosipuli sekä seesaminsiemenet.
Vinkki! Tee myös maukas maapähkinäwokki.
Lue myös Anna.fi: Tofu-pastasalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tofuwokki