Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tom Yam -katkarapukeitto

Ainekset

  • 0.5 l kanalientä
  • 2 vartta sitruunaruohoa
  • 40 g galangal-juurta tai 2 rkl galangal-murskaa tölkistä
  • 4 limetinlehteä
  • 100 g herkkusieniä
  • 2 rkl Tom Yam-tahnaa tai 1 rkl punaista currytahnaa
  • 1 tuore chili (mietoja useampikin)
  • 2 tomaattia
  • 200 g kuorittuja katkarapuja (pakaste)
  • 3 rkl thai-kalakastiketta
  • 3 rkl sitruuna- tai limettimehua
  • 1-2 tl korianteritahnaa

Valmistusohje

 

  1. Leikkaa sitruunaruohot ja galangal ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös tomaatit ja chili ja leikkaa sienet neljään osaan.
  2. Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi. Lisää sitruunaruoho, galangal, kaffirlimetin lehdet ja sienet ja keitä kolmisen minuuttia.
  3. Sekoita keittoon Tom Yam -tahna tai currytahna, tuore chili, tomaatit ja katkaravut. Kuumenna miedolla lämmöllä.
  4. Mausta kalakastikkeella, sitruunamehulla ja korianteritahnalla. Tarkista maku.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tom Yam -katkarapukeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.