Tom Yam -katkarapukeitto
- Maidoton
Ainekset
- 0.5 l kanalientä
- 2 vartta sitruunaruohoa
- 40 g galangal-juurta tai 2 rkl galangal-murskaa tölkistä
- 4 limetinlehteä
- 100 g herkkusieniä
- 2 rkl Tom Yam-tahnaa tai 1 rkl punaista currytahnaa
- 1 tuore chili (mietoja useampikin)
- 2 tomaattia
- 200 g kuorittuja katkarapuja (pakaste)
- 3 rkl thai-kalakastiketta
- 3 rkl sitruuna- tai limettimehua
- 1-2 tl korianteritahnaa
Valmistusohje
- Leikkaa sitruunaruohot ja galangal ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös tomaatit ja chili ja leikkaa sienet neljään osaan.
- Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi. Lisää sitruunaruoho, galangal, kaffirlimetin lehdet ja sienet ja keitä kolmisen minuuttia.
- Sekoita keittoon Tom Yam -tahna tai currytahna, tuore chili, tomaatit ja katkaravut. Kuumenna miedolla lämmöllä.
- Mausta kalakastikkeella, sitruunamehulla ja korianteritahnalla. Tarkista maku.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tom Yam -katkarapukeitto