Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tomaatti-fetapasta

Tomaatti-fetapasta on kiireisen kokin ja arjen pelastaja. Raikas ja helppo tomaattikastike valmistuu siinä ajassa, kun spagetti kiehuu kypsäksi. 

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Tomaatti-fetapasta

  • 400 g spagettia

Tomaatti-fetapasta, kastike

  • 400 g tomaattimurskaa tai säilykekirsikkatomaatteja
  • 4 dl kasvislientä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 dl vihreitä kivettömiä oliiveja
  • 2 rkl kapriksia
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl tummaa balsamicoviinietikkaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 150 g fetajuustoa
  • 1 dl tuoreita yrttejä
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Tomaatti-fetapasta tehdään helposti näin:

  1. Keitä 400 grammaa pastaa pakkauksen ohjeen mukaan. Tee kastike sillä aikaa, kun pasta kiehuu.
  2. Laita kattilaan tölkillinen eli noin 400 grammaa tomaattimurskaa ja neljä desiä kasvislientä. Keitä kiehuvaksi. Tiputa lieden lämpöä ja anna kastikkeen poreilla hiljalleen sen ajan kunnes pasta on valmista.
  3. Viipaloi neljä valkosipulinkynttä ja puolita kaksi desiä oliiveja. Lisää kiehuvaan kastikkeeseen viipaloitu valkosipuli, oliivit ja kaksi ruokalusikallista kapriksia. Sekoita. Lisää kastikkeeseen kaksi teelusikallista sokeria, yksi teelusikallinen suolaa ja yksi ruokalusikallinen balsamicoviinietikkaa. Sekoita ja anna poreilla kunnes pasta on kypsää.
  4. Siivilöi pasta ja kaada se kattilaan kastikkeen joukkoon. Lorauta mukaan kolme ruokalusikallista oliiviöljyä, murusta 150 grammaa fetajuustoa ja revi joukkoon desin verran tuoreita yrttejä. Rouhi joukkoon yksi neljäsosa teelusikallista mustapippuria ja tarjoa tomaatti-fetapasta heti.

Lue myös: Mysteerinumero pastapakkauksessa selvisi – oletko joskus miettinyt, mitä ihmettä se tarkoittaa?

Lue myös Anna.fi: Pasta alla Norma


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tomaatti-fetapasta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.