Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tonnikalalasagne

Tonnikalalasagne kätkee sisäänsä pinaattisen valkokastikkeen ja sitruunan kuorta raikastamaan makua.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Tonnikalalasagne

  • 3 tlk (à 200 g) tonnikalapaloja öljyssä
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl voita tai tonnikalapurkin öljyä
  • 800 g tomaattimurskaa
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl kuivattua tilliä
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl pieniä kapriksia
  • 1 sitruunan raastettu kuori

Lisäksi

  • 250 g lasagnelevyjä

Pinaatti-juustokastike

  • 50 g voita
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 1 l maitoa
  • 3 dl emmentaalijuustoraastetta
  • 1 tl suolaa
  • 1/5 tl jauhettua muskottipähkinää
  • 150 g pakastepinaattia

Pinnalle

  • 2 dl emmentaalijuustoraastetta

Voiteluun

  • 3 rkl oliiviöljyä tai voita

Valmistusohje

Tonnikalalasagne valmistuu helposti näin:

  1. Avaa kolme tölkkiä tonnikalapaloja öljyssä. Valuta ruokalusikallinen öljyä pannulle. Hienonna kaksi sipulia ja kaksi valkosipulinkynttä ja kuullota niitä öljyssä noin viisi minuuttia.
  2. Lisää pannulle kaksi tölkkiä tomaattimurskaa, teelusikallinen kuivattua oreganoa, teelusikallinen rouhittua mustapippuria, teelusikallinen sokeria, ruokalusikallinen kuivattua tilliä ja teelusikallinen suolaa sekä kolme ruokalusikallista pieniä kapriksia ja yhden sitruunan raastettu kuori. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kastikkeeseen tonnikalat ja sekoita. Nosta pannu levyltä.
  3. Tee pinaatti-juustokastike kuumentamalla teräskattilassa 50 grammaa voita sulaksi. Lisää neljä ruokalusikallista jauhoja ja vähän maitoa. Vispaa seos tasaiseksi ja anna kuumentua. Lisää maitoa pikkuhiljaa koko ajan pohjia myöden vispaten. Tarvitset yhteensä litran maitoa. Maito ei saa palaa, mutta sen pitää kuumentua kunnolla. Seos kypsyy ja paksuuntuu noin 10 minuutissa. Lisää kolme desilitraa emmentaalijuustoraastetta, teelusikallinen suolaa, viidesosa teelusikallinen muskottipähkinäjauhetta ja pussi eli 150 gramaa pakastepinaattia. Sekoita, kunnes pinaatti on sulanut.
  4. Voitele vuoka öljyllä tai voilla.
  5. Kokoa tonnikalalasagne laittamalla vuoan pohjalle vähän tomaatti-tonnikalakastiketta ja pinaatti-juustokastiketta. Lado päälle lasagnelevyt yhteen kerrokseen. Jatka kastikkeiden lisäämistä vuorotellen lasagnelevyjen kanssa. Jätä viimeisen lasagnekerroksen päälle pinaatti-juustokastiketta kauhallinen. Levitä se ja ripottele päälle kaksi desiä emmentaalijuustoraastetta.
  6. Paista lasagnea 200 asteessa uunin keskitasolla noin 50 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä hyvin ennen syömistä. Tarjoa tonnikalalasagne raikkaan salaatin kera.

Vinkki! Voit hyvin käyttää tonnikalan tilalla kotimaista villikalasäilykettä tai uunilohen jämiä. 

tonnikalalasagne

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 20/2023.

Lue myös Anna.fi: Linssilasagne


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tonnikalalasagne

Sinun täytyy kommentoidaksesi.