Reseptit
30-60 min
8

Turkkilaiset lammaspyörykät

Turkkilaiset lammaspyörykät tarjoavat melkoisen makuelämyksen mausteiden maailmassa! Tarjoile pyörykät couscousin tai riisin kanssa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
500 g jauhelihaa (lammasta)
0.5 dl hienoksi hakattua sipulia
2-4 valkosipulinkynttä
4 kuivahtanutta paahtoleipäviipaletta
1 rkl jauhettua kanelia
0.5 dl pinjansiemeniä
0.5 dl korintteja
2 tl paprikajauhetta
ripaus chilijauhetta
2 munaa
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl ruokosokeria
1 dl silputtua persiljaa
2 rkl silputtua minttua
1 tl suolaa
0.5 tl rouhittua mustapippuria
1 dl kylmää vettä tai kivennäisvettä
1 dl vehnäjauhoja leivittämiseen
öljyä paistamiseen

kastike:

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
öljyä
ripaus chilijauhetta
1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
400 g tomaattimurskaa
puolen sitruunan mehu
1 rkl ruokosokeria
1 tl suolaa
0.5 tl mustapippuria
1 dl silputtua persiljaa
0.5 dl pinjansiemeniä
0.5 dl sultanarusinoita

Valmistusohje

1. Valmista kastike: Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota ne öljyssä. Lisää muut ainekset ja hauduta noin tunti. Lisää vettä tarvittaessa.

2. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet, kuullota öljyssä ja kaada kulhoon. Jauha leipäpalat, pinjansiemenet ja korintit tehosekoittimessa. Lisää muut ainekset jauhelihaan ja sekoita.

3. Pyörittele taikina pyöryköiksi tai sukkuloiksi ja kieritä ne vehnäjauhoissa. Paista pyörykät öljyssä ja lisää kastikkeen joukkoon. Tarjoa couscousin tai riisin ja sitruunalohkojen kera.

 

Lue lisää:

Mausteiset lammaslihapullat

Intialaiset lammasvartaat

Lammassaslikit

lammasvartaat

Ruoka.fi: Intialaiset lammasvartaat

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Turkkilaiset lammaspyörykät

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X