Reseptit
30-60 min
8
Kiitos

Turkkilaiset lammaspyörykät

Turkkilaiset lammaspyörykät eli lammasköftet tarjoavat melkoisen makuelämyksen mausteiden maailmassa! Kanelilla maustetut lammaspyörykät tarjoillaan arabialaisittain maustetussa tomaattikastikkeessa. Lammaspyöryköissä on rusinan makeutta, pinjansiementen täyteläisyyttä ja chilin poltetta. Tarjoile turkkilaiset lammaspyörykät couscousin tai riisin kanssa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Turkkilaiset lammaspyörykät

500 g jauhelihaa (lammasta)
0.5 dl hienoksi hakattua sipulia
2-4 valkosipulinkynttä
4 kuivahtanutta paahtoleipäviipaletta
1 rkl jauhettua kanelia
0.5 dl pinjansiemeniä
0.5 dl korintteja
2 tl paprikajauhetta
ripaus chilijauhetta
2 munaa
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl ruokosokeria
1 dl silputtua persiljaa
2 rkl silputtua minttua
1 tl suolaa
0.5 tl rouhittua mustapippuria
1 dl kylmää vettä tai kivennäisvettä
1 dl vehnäjauhoja leivittämiseen
öljyä paistamiseen
Mainos

Kastike lammaspyöryköille

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
öljyä
ripaus chilijauhetta
1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
400 g tomaattimurskaa
puolen sitruunan mehu
1 rkl ruokosokeria
1 tl suolaa
0.5 tl mustapippuria
1 dl silputtua persiljaa
0.5 dl pinjansiemeniä
0.5 dl sultanarusinoita

Keskustelu

Kommentoi juttua: Turkkilaiset lammaspyörykät

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X