uppomunaleivät
Reseptit
alle 30 min
4
Kiitos

Uppomunaleivät

Uppomunaleivät maistuvat viikonlopun aamiaispöydässä. Paahdetut leivät täytetään avokadolla, rucolalla, pekonilla ja uppomunilla.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Leivät:

4 paahtoleipäviipaletta
2 rkl voileipämargariinia

Uppomunat

4 kananmunaa
0.5 l vettä
0.5 dl väkiviinaetikkaa
Mainos

Lisäksi

4 pekoniviipaletta
1 iso kypsä avokado
½ limetin mehu
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
1 ruukku rucolasalaattia
2 tl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Valmista ensin uppomunat. Kiehauta vesi laakeassa kattilassa, lisää etikka ja vähennä lämpöä. Riko muna kerrallaan kahvikuppiin, pyöräytä vesi liikkeelle ja laske muna varovasti veteen. Voit kypsentää näin kaksi munaa kerrallaan. Anna munien hautua 4 minuuttia hiljalleen poreilevassa vedessä. Nosta uppomunat reikä-kauhalla varovasti kylmän veden kautta lämpimään veteen odottamaan tarjoilua.

2. Paahda pekoniviipaleet rapeiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha leikkuulaudalle. Viipaloi avokadot. Pirskota avokadoviipaleiden päälle limetin mehua ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

3. Paahda leivät kevyesti paahtimessa ja voitele voileipämargariinilla. Jaa pinnalle avokadoviipaleet. Pyöräytä rucolasalaatti kulhossa oliiviöljyn kanssa ja nostele leipien päälle. Nostele pinnalle uppomunat ja pekoniviipaleet.

Kokeile myös muita maukkaita aamiaisreseptejä:
Paholaisen munat
Mikromunakokkeli
Brunssipiiraat
Ruoka.fi: Eggs Benedict eli uppomunat

 

Keskustelu

Heippa!
Kiva resepti, kiitos! Kysyn vain: onko kaikilla muilla paitsi minulla kotonaan laakea kattila? Millainen oikein on laakea kattila? Voisiko reseptintekijä ehkä laittaa kuvan?

Kommentoi juttua: Uppomunaleivät

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X