
Uppomunaleivät
Uppomunaleivät maistuvat viikonlopun aamiaispöydässä. Paahdetut leivät täytetään avokadolla, rucolalla, pekonilla ja uppomunilla.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Leivät:
- 4 paahtoleipäviipaletta
- 2 rkl voileipämargariinia
Uppomunat
- 4 kananmunaa
- 0.5 l vettä
- 0.5 dl väkiviinaetikkaa
Lisäksi
- 4 pekoniviipaletta
- 1 iso kypsä avokado
- ½ limetin mehu
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
- 1 ruukku rucolasalaattia
- 2 tl oliiviöljyä
Valmistusohje
Uppomunaleivät valmistuvat näin:
1. Valmista ensin uppomunat. Kiehauta vesi laakeassa kattilassa, lisää etikka ja vähennä lämpöä. Riko muna kerrallaan kahvikuppiin, pyöräytä vesi liikkeelle ja laske muna varovasti veteen. Voit kypsentää näin kaksi munaa kerrallaan. Anna munien hautua 4 minuuttia hiljalleen poreilevassa vedessä. Nosta uppomunat reikä-kauhalla varovasti kylmän veden kautta lämpimään veteen odottamaan tarjoilua.
2. Paahda pekoniviipaleet rapeiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha leikkuulaudalle. Viipaloi avokadot. Pirskota avokadoviipaleiden päälle limetin mehua ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
3. Paahda leivät kevyesti paahtimessa ja voitele voileipämargariinilla. Jaa pinnalle avokadoviipaleet. Pyöräytä rucolasalaatti kulhossa oliiviöljyn kanssa ja nostele leipien päälle. Nostele pinnalle uppomunat ja pekoniviipaleet. Tarjoa uppomunaleivät aamiaisella tai brunssilla.
Kokeile myös muita maukkaita aamiaisreseptejä: Paholaisen munat Mikromunakokkeli Brunssipiiraat Ruoka.fi: Eggs Benedict eli uppomunat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Uppomunaleivät
Heippa!
Kiva resepti, kiitos! Kysyn vain: onko kaikilla muilla paitsi minulla kotonaan laakea kattila? Millainen oikein on laakea kattila? Voisiko reseptintekijä ehkä laittaa kuvan?