Uunifrittata
Uunifrittata on kevyt lounas tai brunssin lämmin päätähti. Burrata ja nokkospesto tekevät tästä frittatasta astetta paremman.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Uunifrittata
- 1 nippu (250 g) vihreää parsaa
- 1 ps (200 g) pakasteherneitä
- 1 ruukku lehtipersiljaa
- ½ ruukkua ruohosipulia
- 3 rkl pinjansiemeniä
- 12 kananmunaa
- 1 dl kuohu- tai ruokakermaa
- 4 rkl parmesaanijuustoraastetta
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Paistamiseen
- 2 rkl oliiviöljyä
Lisäksi
- 1-2 (à 250 g) burratajuustoa
- ¾-1 dl nokkospestoa tai vihreää pestoa
Valmistusohje
Uunifrittata valmistuu helposti näin:
- Leikkaa parsoista kova kanta pois ja paloittele parsat. Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan.
- Hienonna lehtipersilja ja ruohosipulit. Paahda pinjansiemenet kuivassa pannussa ja siirrä sivuun odottamaan.
- Riko munat isoon kulhoon. Vatkaa rakenne rikki ja lisää kerma, parmesaaniraaste, suola sekä pippuri. Kääntele hienonnetut yrtit seokseen.
- Tee frittata kahdessa erässä.
- Kuumenna öljy uunin kestävässä paistinpannussa (halkaisija 25 cm). Paista parsapaloja öljyssä 3–4 minuuttia.
- Kaada munaseos pannulle, lisää puolet herneistä ja paista sekoittamatta keskilämmöllä, kunnes seos alkaa kypsyä reunoilta, noin neljä minuuttia.
- Nosta pannu 175-asteiseen uuniin ja kypsennä vielä 12–13 minuuttia, kunnes frittata on kypsä.
- Valuta uunifrittata pannusta tarjoiluvadille. Lisää burrata, valuta päälle nokkospestoa ja ripottele lopuksi pinjansiemet.
Vinkki! Tarjoa uunifrittata brunssilla manchegojuusto-saksanpähkinä-rucolasalaatin kanssa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 10/24.
Lue myös Anna.fi: Parsakaalifrittata
Kommentoi
Kommentoi juttua: Uunifrittata