Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Uunifrittata

Uunifrittata on kevyt lounas tai brunssin lämmin päätähti. Burrata ja nokkospesto tekevät tästä frittatasta astetta paremman.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Uunifrittata

  • 1 nippu (250 g) vihreää parsaa
  • 1 ps (200 g) pakasteherneitä
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • ½ ruukkua ruohosipulia
  • 3 rkl pinjansiemeniä
  • 12 kananmunaa
  • 1 dl kuohu- tai ruokakermaa
  • 4 rkl parmesaanijuustoraastetta
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Paistamiseen

  • 2 rkl oliiviöljyä

Lisäksi

  • 1-2 (à 250 g) burratajuustoa
  • ¾-1 dl nokkospestoa tai vihreää pestoa

Valmistusohje

Uunifrittata valmistuu helposti näin:

  1. Leikkaa parsoista kova kanta pois ja paloittele parsat. Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Hienonna lehtipersilja ja ruohosipulit. Paahda pinjansiemenet kuivassa pannussa ja siirrä sivuun odottamaan.
  3. Riko munat isoon kulhoon. Vatkaa rakenne rikki ja lisää kerma, parmesaaniraaste, suola sekä pippuri. Kääntele hienonnetut yrtit seokseen.
  4. Tee frittata kahdessa erässä.
  5. Kuumenna öljy uunin kestävässä paistinpannussa (halkaisija 25 cm). Paista parsapaloja öljyssä 3–4 minuuttia.
  6. Kaada munaseos pannulle, lisää puolet herneistä ja paista sekoittamatta keskilämmöllä, kunnes seos alkaa kypsyä reunoilta, noin neljä minuuttia.
  7. Nosta pannu 175-asteiseen uuniin ja kypsennä vielä 12–13 minuuttia, kunnes frittata on kypsä.
  8. Valuta uunifrittata pannusta tarjoiluvadille. Lisää burrata, valuta päälle nokkospestoa ja ripottele lopuksi pinjansiemet.

Vinkki! Tarjoa uunifrittata brunssilla manchegojuusto-saksanpähkinä-rucolasalaatin kanssa.

uunifrittata
Uunifrittata häystetään keväiseksi parsalla ja herneillä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 10/24.

Lue myös Anna.fi: Parsakaalifrittata


Kommentoi

Kommentoi juttua: Uunifrittata

Sinun täytyy kommentoidaksesi.