Vadelma-valkosuklaamuffinit
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 125 g voita tai margariinia
- 1.5 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 0.5 dl maitoa
- 2 prk (240 g) smetanaa
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 0.5 l vadelmia
kuorrutus:
- 100 g valkosuklaata
- 150 g voita
- 2.3 dl tomusokeria
- vadelmia
Valmistusohje
1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita taikinaan kuivat aineet, maito ja smetana. Lisää vadelmat ja sekoita varovasti.
2. Annostele taikina muffi nipellille tai tukeviin muffi nivuokiin ja paista 200 asteessa 20-30 minuuttia.
3. Sulata vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Vaahdota voi ja tomusokeri. Lisää vaahtoon valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi.
4. Koristele jäähtyneet muffinit runsaalla kerrokselle valkosuklaakuorrutusta ja asettele pintaan koristeeksi muutama kaunis vadelma. Kuorrutus säilyy jääkaapissa muutaman päivän.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vadelma-valkosuklaamuffinit
Kuorrutteeseen ei noin paljoa voita, tuli todella rasvaista.