
Vadelmakakku
Vadelmakakku on kesän suloisin täytekakku, jossa maistuvat aromikkaat vadelmat ja häivähdys ruusua.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 15 annosta
- Kasvis
Ainekset
Vadelmakakku:
- 3 kananmunaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 rkl ruusuvettä
- 1 dl vehnäjauhoa
- ½ dl perunajauhoa
- ½ tl vaniljasokeria
- 1 ½ tl leivinjauhetta
Täyte
- 200 g vadelmahilloa
- 5 dl vadelmia
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl kuohukermaa
Kuorrutus
- 250 g mascarponejuustoa
- 2 dl ranskankermaa
- 2 dl punaista tomusokeria
- 1-2 rkl ruusuvettä
Valmistusohje
Vadelmakakku leivotaan helposti näin:
1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (20 cm). Sekoita jauhot, perunajauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.
2. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Seulo jauhoseos siivilän läpi joukkoon ja sekoita varovasti. Kaada seos vuokaan ja kypsennä 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä seuraavaan päivään.
3. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Sekoita marjat ja hillo keskenään. Levitä seos kakkulevyille. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Nostele seos kakkulevyille. Kokoa kakku.
4. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään ja kuorruta kakku. Koristele vadelmakakku esimerkiksi ruuusunoksalla.
Katso myös: Vadelmainen suklaakakku
Lue myös Anna.fi: Näin leivotaan vadelmainen tuorejuustotorttu
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vadelmakakku