Reseptit
yli 60 min
15

Vadelmakakku

Vadelmakakku on kesän suloisin täytekakku, jossa maistuvat aromikkaat vadelmat ja häivähdys ruusua.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
3 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 rkl ruusuvettä
1 dl vehnäjauhoa
½ dl perunajauhoa
½ tl vaniljasokeria
1 ½ tl leivinjauhetta

Täyte

200 g vadelmahilloa
5 dl vadelmia
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl kuohukermaa

Kuorrutus

250 g mascarponejuustoa
2 dl ranskankermaa
2 dl punaista tomusokeria
tilkka ruusuvettä

Valmistusohje

1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (20 cm). Sekoita jauhot, perunajauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.

2. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Seulo jauhoseos siivilän läpi joukkoon ja sekoita varovasti. Kaada seos vuokaan ja kypsennä 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä seuraavaan päivään.

3. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Sekoita marjat ja hillo keskenään. Levitä seos kakkulevyille. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Nostele seos kakkulevyille. Kokoa kakku.

4. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään ja kuorruta kakku. Koristele vadelmakakku ruuusunoksalla.

Kokeile myös muita ihania vadelmakakkuja:
Erjan vadelmakakku
Valkosuklaa-vadelmakakku
Suklainen vadelmakakku
Ruoka.fi: Tuulihattu-vadelmakakku

Keskustelu

Kommentoi juttua: Vadelmakakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X