Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vadelmamehu

Ainekset

  • 2 l vadelmia
  • 4 dl vettä
  • 300-500 g tummaa sokeria tai fariinisokeria mehulitralle
  • (1/2 tl natriumbentsoaattia)

Valmistusohje

 

1. Keitä vettä ja marjoja reippaasti 10-15 minuuttia.

2. Valuta mehu erikseen ja mittaa se. Jos haluat voit vielä lisätä marjamassaan tilkan vettä, kiehauttaa ja siivilöidä sen uudelleen. Lisää näin saatu mehu edellisen sekaan.

3. Kaada mehu puhtaaseen kattilaan ja kiehauta.

4. Lisää 300-500 grammaa (3 1/2-6 dl) sokeria mehulitraa kohden riipuen siitä kuinka makeaa mehua haluat. Kiehauta mehu uudelleen.

5. Kerää vaahto pinnalta ja pullota mehu. Jos käytät säilöntäainetta, lisää se viime vaiheessa pieneen mehutilkkaan sekoitettuna.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vadelmamehu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.