Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Siemenpatukat

Raakaruokailijoiden ruokavaliossa siemenet ovat tärkeässä roolissa. Niissä syntyvät myös energiapitoiset välipalapatukat.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Siemenpatukat:

  • 2 dl ruskeita manteleita
  • 1 dl kuivattuja karpaloita
  • 1 dl pehmeää maapähkinävoita
  • 1 dl agavesiirappia
  • 1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • ½ dl kurpitsansiemeniä
  • ½ dl pinjansiemeniä
  • ½ dl auringonkukansiemeniä
  • 2 rkl chiasiemeniä
  • ¼ tl kanelia

Valmistusohje

1. Rouhi mantelit ja kuivatut karpalot karkeaksi rouheeksi. Sekoita kaikki ainekset huolella.

2. Painele massa tiiviisti leivinpaperilla vuorattuun uuni-tai kakkuvuokaan (10 x 20 cm). Paista uunissa 150 lämpöasteessa noin 40 minuuttia.

3. Anna jäähtyä ritilällä huolella. Nosta levy paperin avulla vuoasta ja leikkaa tasakokoisiksi paloiksi. Säilytä kuivassa ja viileässä paikassa.

siemenpatukat
Vaihtele siemeniä ja kuivahedelmiä niin saat siemenpatukoihin uutta jujua. Kuva: Paula Kukkonen

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 24/17.

Lisää välipalapatukoita purtavaksi:


Kommentoi

Kommentoi juttua: Siemenpatukat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.