Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Valkosipuli-ruistikut

Yrteillä ja valkosipulilla maustat suolaisista taikinoista ihania naposteltavia.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Valkosipuli-ruistikut:

  • 1 pkt (500 g) valmista ruistaikinaa

voiteluun:

  • 1 kananmuna

Päälle:

  • tuoretta timjamia
  • valkosipulijauhetta tai
  • tuoretta valkosipulia

Valmistusohje

Valkosipuli-ruistikut tehdään näin:

1. Sulata ruistaikinaa hetki ja leikkaa siitä noin 1⁄2 cm paksuisia suikaleita.

2. Nosta tangot leikkuupinta ylöspäin uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle hienonnettua timjamia ja valkosipulijauhetta tai hienottua tuoretta valkosipulia.

3. Paista tankoja uunissa 225 asteisessa noin 10–15 minuuttia, niin että tikut saavat hyvän värin. Jäähdytä.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 25/16.

Lisää helppoja tikkuja popsittavaksi:

parmesaani-yrttitikut

Parmesaani-yrttitikut

grissinitikut

Grissini-tikut

tomaatti-tapeadetikut

Tomaatti-tapenadetikut

Ruoka.fi: Juustotangot


Kommentoi

Kommentoi juttua: Valkosipuli-ruistikut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.