Reseptit

Vaniljaluumut

Ainekset

  • 1 kg luumuja
  • 4 dl vettä
  • 1.5 dl ruokokidesokeria
  • 1 vaniljatanko

Valmistusohje

Vaniljaluumut
  • Noin 1,5 kg valmista säilykettä.
  • Valmistusaika noin 15 minuuttia.
  • Maustumisaika noin 2 vrk.

1. Huuhtele luumut, halkaise ja poista niistä kivet.

2. Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan. Keitä lientä hiljalleen poristen 5 minuuttia.

3. Nosta halkaistut luumut puhtaisiin ja kuumennettuihin lasitölkkeihin, joissa on muovitiivisteelliset twist off -kannet.

4. Valuta päälle vaniljaliemi niin, että tölkkiin jää muutama sentti tyhjää tilaa. Lisää halkaistut vaniljatangot ja sulje kannet löysästi.

5. Aseta purkit laakeaan kattilaan, jonka pohjalla on kaksinkerroin taiteltu puhdas pyyhe. Kaada kattilaan kylmää vettä, joka yltää noin 2⁄3 tölkkien korkeudesta.

6. Kuumenna vesi hyvin hitaasti lähes kiehumispisteeseen ja pidä siinä 15 minuuttia. Veden lämpötilan pitäisi olla noin 80-90 astetta. Käytä tarkistamiseen lämpömittaria.

7. Nosta tölkit varovasti sanomalehden päälle ja kierrä kannet tiukasti kiinni. Anna jäähtyä ja säilö kylmässä.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vaniljaluumut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.