Reseptit
30-60 min
6
Vappu Keittiössä - avatar

Vappu Keittiössä

Kiitos

Vappu Pimiän maistuva spagettivuoka

Vappu Pimiän lapset rakastavat tätä ruokaa. Arkinen jauheliha ja spagetti tarjoillaan uudella tavalla.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Spagettivuoka:

1 keskikokoinen sipuli
2 valkosipulinkynttä
loraus oliiviöljyä
500 g naudan jauhelihaa tai sika-nautaa
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl valkopippuria
1/4-1/2 tl chilijauhetta
suolaa ja mustapippuria
500 g paseerattua tomaattia
1 1/2 dl vettä
2 1/2 dl ruokakermaa
500 g spagettia
2 dl juustoraastetta

Keskustelu

Kuulostaa hyvältä, tämä menee kokeiluun! Jäin ihmettelemään, miksi keitosta pitää keittää niin kauan? Jos vain laittaisi vähemmän vettä…?

Meillä jauhelihan korvaa toisinaan härkis, kinkkumurut tms ( pussitavaraa, pizzaan oikeastaan tarkoitettu) . Maustehyllyä ei tarvise joka ikinen kerta käydä läpi. Sillä tempulla kaikki sorsselit maistuvat aina samalta. Johan tympii ! Kerralla vain pari toisiinsa sopivaa tehostetta. Muutkin makaronimallit käy. – Uuniin meillä kaikki myöhästelijöitten annokset ennenkin työnnetty. Nyt kokeillaan minkä säväyksen juustokuorrutus tekee.

Siinä sitä on taas järjentön energian tuhlaus ohje. Kuumentakaa se uuni vasta, kun lisäätte kerman. Aivan turhaa uuni päällä ennen sitä. Toisaalta jos ei ole rahalla väliä niin antaa palaa.

Samaa mieltä tuosta uunin kuumennuksesta! Lisäksi pastatkin ehtii keitellä myöhemmin, etteivät klimppiinny kastiketta haudutellessa. Itse paistan myös jauhelihan ennen kuin lisään sipulit, eivät pala silloin. Muuten ihan mainio perusresepti, mistä kiitos.

Samaa mietin, kun tätä ruokaa tein: Uuni myöhemmin lämpenemään, samoin spagetin voi keittää myöhemmin. Nyt ehti klimppiintyä sillä aikaa, kun kastike hautui.

Kommentoi juttua: Vappu Pimiän maistuva spagettivuoka

Vastaa käyttäjälle Lilli Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X