Reseptit
45
Kiitos

Vappumunkit

Ainekset

Lisää kauppalistalle
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1.5 dl sokeria
2 munaa
2 tl suolaa
2 tl kardemummaa
appelsiinin raastettu kuori
noin 14 dl vehnäjauhoja
150 g margariinia

uppopaistamiseen:

1 l öljyä

pinnalle:

sokeria

Valmistusohje

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen
maitoon. Sekoita joukkoon
munat, sokeri, suola mausteet ja
jauhot sekä lopuksi pehmeä rasva.
Alusta pehmeä taikina ja anna
sen kohota noin 20 minuuttia
vedottomassa paikassa leivinliinalla
peitettynä.

2. Leivo taikinasta noin 45 pyöreää
pullaa ja kohota niitä leivinliinan
alla 10 minuuttia. Paista
pyöreitä munkkeja tai rinkilöitä:
työnnä molemmat etusormet pullan
keskelle ja pyöräytä rinkeliksi.

3. Uppopaista noin 4 munkkia
kerrallaan kuumassa rasvassa.
Kun munkin toinen puoli on
saanut kauniin värin, käännä ja
paista toinen puoli. Nosta munkit
valumaan talouspaperilla vuoratulle
alustalle. Kierittele kuumat
munkit sokerissa lautasella tai
paperipussissa.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Vappumunkit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X