
Varhaisvihannessalaatti
Varhaisvihanneksista valmistetaan värikäs salaatti.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
Ainekset
Varhaisvihannessalaatti
- 6–8 varhaisporkkanaa
- 250 g vihreää parsaa
- nippu retiisejä
- ½ varhaiskaalia
- 1 kerä pehmeälehtistä keräsalaattia
Kastike
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 tl hunajaa
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Varhaisvihannessalaatti valmistuu helposti näin. Leikkaa porkkanoista naatit ja rapsuta puhtaiksi. Pilko ne tikuiksi. Poista parsojen tyvistä kova, puumainen osa. Paloittele parsat. Keitä parsoja ja porkkanoita suolalla maustetussa vedessä 3–4 minuuttia. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta huolella.
2. Poista retiiseistä kannat ja juuret. Viipaloi retiisit. Suikaloi varhaiskaali. Huuhtele ja kuivaa salaatin lehdet.
3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Revi salaatin lehdet vadille ja nostele päälle kasvikset. Valuta pinnalle kastike ja nostele ainekset kevyesti sekaisin.
Lisää reseptejä:
Varhaiskaalisalaatti Kesäkuun salaatti Ruoka.fi:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Varhaisvihannessalaatti