Vegaaninen juusto
Jenni Hildénin kahden aineksen höylättävästä vegejuustosta tuli viraalihitti somen kasvisruokaryhmissä. Sen valmistukseen tarvitsee vain juuston makuista kaurakermaa ja agar agaria. Ohjeeseen voi halutessaan lisätä tapiokatärkkelystä, joka tekee juustosta venyvää. Soijalesitiini puolestaan tuo juustoon rasvaisuutta. Katso helppo resepti!
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Vegaaninen juusto
- 1 prk (250 ml) juuston makuista kaurakermaa
- 2 rkl agar agaria (jauhe)
- 1 rkl tapiokatärkkelystä
- 1 rkl soijalesitiiniä
Valmistusohje
Vegaaninen juusto valmistuu helposti näin:
- Lisää kylmä kaurakerma ja agar agar kattilaan. Lisää halutessasi myös tapiokatärkkelys.
- Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoitellen. Lisää halutessasi soijalesitiini kuumaan kermaan.
- Sekoita 3–4 minuuttia, kunnes neste alkaa paksuuntua.
- Kaada nopeasti pakasterasiaan tai pieneen kulhoon.
- Anna juuston hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
Vinkki! Voit käyttää juustoon eri makuisia kaurakermoja. Juuston voi myös maustaa esimerkiksi pippurilla, chilillä tai valkosipulilla.
Lue myös Anna.fi: Vegejuustot makutestissä − voittajaksi valikoitui voimakastuoksuinen, arkileivälle sopiva vegejuusto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vegaaninen juusto