
Vegaaninen kakkupohja
Vegaaninen kakkupohja kuohkeutuu etikan ja ruokasoodan avulla. Kakkupohja on maukas ja mehevä ja maistuu saletisti ihan jokaiselle juhlavieraalle.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Vegaaninen kakkupohja
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 dl sokeria
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 dl kaurajuomaa
- 100 g maidotonta margariinia sulatettuna
- 1 rkl omenaviinietikkaa
Voiteluun
- 1 rkl maidotonta margariinia
- ½ dl korppujauhoja
Valmistusohje
Vegaaninen kakkupohja leivotaan helposti näin:
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 18-20 cm:n kokoisen irtopohjavuoan pohjalle. Voitele ja korppujauhota reunat.
- Sekoita keskenään neljä desilitraa vehnäjauhoja, kaksi desilitraa sokeria, yksi teelusikallinen ruokasoodaa ja yksi teelusikallinen vaniljasokeria. Lisää joukkoon kaksi desilitraa kaurajuomaa, sata grammaa sulatettua maidotonta margariinia ja yksi ruokalusikallinen omenaviinietikkaa. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alaosassa 175 asteessa noin 35 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä cocktailtikulla kakun keskeltä: kakku on kypsää kun taikinaa ei tartu tikkuun.
- Anna kakkpohjan jäähtyä vuoassa 10 minuuttia. Kumoa vegaaninen kakkupohja sitten kakkuritilän päälle jäähtymään.
Lue myös: Täytekakku kruunaa pienen ja ison juhlan – näillä neuvoilla leivot täydellisen kakun!
Lue myös Anna.fi: 9 x upea täytekakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vegaaninen kakkupohja