Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vegaaninen marenki

Vegaaninen marenki tehdään helposti kikhernepurkin liemestä eli aquafabasta. Marenki on munaton, maidoton ja gluteeniton ja maistuu todella herkulliselta. Kokeile sitä kakkujen koristeluun tai tee pieniä marenkeja koristeluihin.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Vegaaninen marenki

  • 1 ½ dl kikhernepurkin lientä
  • 2 dl hienokiteistä sokeria
  • 2 tl sitruunamehua
  • 2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Vegaaninen marenki valmistuu helposti näin:

  1. Tarvitset kikherneitä, jotka ovat säilötty suolaliemeen. Valuta puolitoista desiä kikhernepurkin lientä eli aquafabaa sekoituskulhoon ja vatkaa se vaahdoksi sähkövatkaimella. Vatkaa noin kaksi minuuttia.
  2. Lisää vaahdon sekaan kaksi desiä sokeria, kaksi teelusikallista sitruunamehua ja kaksi teelusikallista vaniljasokeria.
  3. Vaahdota massaa sähkövatkaimen täysteholla vielä noin 5–15 minuuttia. Vaahto on valmis paistettavaksi, kun se on kiinteää. Vatkausaika riippuu sähkövatkaimen tehoista.
  4. Levitä, lusikoi tai pursota marenki leivinpaperin päälle pellille haluamaasi muotoon. Tästä määrästä tulee noin 10 pientä marenkia.
  5. Jätä vegaanisten marenkien väliin tilaa, sillä marenki saattaa levitä hieman uunissa. Jos vaahto jää löysäksi vatkausvaiheessa, sokeri valuu ulos marengista paistovaiheessa ja marengit eivät onnistu. On siis erityisen tärkeää vatkata niin kauan, että sokeri on sekoittunut kunnolla vaahtoon.
  6. Paista marenkeja 100 asteessa uunin keskiosassa noin puolentoista tunnin ajan.
  7. Anna jäähtyä hyvin. Vegaaninen marenki kovettuu jäähtyessään.

Tiesitkö? Yhdessä kikhernepurkissa (380 g/230 g) on lientä noin 1 1/2 dl.

Vinkki! Kokeile herkullista paistettavaa vegaanista juustokakkua New York -cheese caken tyyliin.

Vegaaninen marenki pysty
Vegaanista marengista syntyy gluteenittomat ja maukkaat pienet herkut. © iStockphoto

Lue myös Anna.fi: Kurkkaa inspiraatioksi myös Annan vegaaniset kakkuohjeet.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vegaaninen marenki

Sinun täytyy kommentoidaksesi.